Vrijdag 3 februari j.l. was een mooie dag om een klein stukje af te dalen naar het schone Dordrecht. Onze dealer Van Bodegraven had aangeboden om de Kolmer Dealerdag op hun vestiging te houden. Een mooie  locatie in een authentiek industrieel pand vol met elektromotoren; De toon werd gelijk gezet bij binnenkomst! Het programma bestond uit presentaties van de firma’s Hiflex, Van Bodegraven en Kolmer, tussendoor werd er een rondleiding en een korte workshop gehouden.

Kolmer Elektromotoren werd dit keer geïntroduceerd door onze collega Martin Platje. Jan Bakker vervolgde met uitleg over het Ema Elfa remprogramma en de verschillen tussen IE2 en IE3 motoren. De Webportal waarin dealers de voorraad en hun prijs kunnen opvragen, werd goed ontvangen als een handig hulpmiddel. Mogelijkheden tussen de dealers en Kolmer werden gelijk besproken.

Wilco Boere is de nieuwe verkoopleider bij Van Bodegraven en greep deze gelegenheid aan om zichzelf voor te stellen. Daarna volgende  een mooie  presentatie van over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf Van Bodegraven. Het bedrijf wordt momenteel gerund door de derde generatie, Frank van Bodegraven. Mogelijkheden van testvelden werden besproken en een uitgebreide rondleiding volgde. Tijdens deze rondleiding werden ook unieke kunstobjecten  getoond. Deze unieke objecten zijn gemaakt van en met (onderdelen van) elektromotoren. Op deze manier wordt een verbinding gelegd om zo een breder publiek kennis te laten maken met elektromotoren en de vele toepassingen. Hele unieke ontwerpen passeerden de revue.

Na de rondleiding volgde een korte pauze waarna de firma Hiflex haar presentatie gaf. John van der Lugt presenteerde het commerciële deel en Jeffrey Jaakke nam het technische gedeelte voor zijn rekening. Een van de onderwerpen welke werd behandeld was de Permanent Magneet motor in combinatie met een Hiflex Invertek regelaar. Deze twee producten werken goed samen en kunnen veel energie besparen. Ook werd het bedieningsgemak van de Hiflex regelaar gedemonstreerd. Hierna kregen de dealers de gelegenheid om de praktische toepassing zelf uit te proberen.

Het programma werd afgesloten met een heerlijk bourgondisch buffet. Een smakelijke afsluiting van deze geslaagde en ook gezellige Dealerdag!

Kortom, een mooie dag waarin de gastvrijheid van Van Bodegraven nog eens extra mag worden genoemd. Daarbij danken wij ook de firma Hiflex voor hun gastpresentatie.

Hartelijk dank voor jullie komst!
Team Kolmer Elektromotoren

20170203_150012