Circa 40 deelnemers bezochten op 9 januari 2015 ons bedrijf onder het thema “Permanent de toekomst in met Kolmer Elektromotoren!” Zij kregen niet alleen een presentatie van Jerry Spanhaak, commercieel directeur, en Yuri Veldhuis, verkoop buitendienst; ook werden de deelnemers na de presentatie door het bedrijf rondgeleid zodat zij de motoren en nieuwe ontwikkelingen met eigen ogen konden bekijken.

Kolmer Elektromotoren weet hoe zij haar dealers af en toe een hart onder de riem moet steken. “Er is licht aan de horizon, maar we moeten met elkaar de schouders eronder zetten”, zei Jerry Spanhaak in zijn welkomstwoord. “Permanent samen de toekomst in.”

Doelstelling Kolmer 2015-2016
Beide heren lichtten toe hoe Kolmer Elektromotoren haar dealers en steunpunten helpt om maximaal te presteren door complete oplossingen en maatwerk voor elk vraagstuk te bieden. Inzet is om samen projecten uit te voeren en dealers rechtstreeks en compleet te ondersteunen. Daarnaast introduceerde Kolmer Elektromtoren de nieuwe IE4 motoren: permanent magneetmotoren en reluctantie motoren. Ook werd de combiregeling onder de loep genomen. Combiregeling is een motor met een opgebouwde frequentieregelaar en deze combiregeling biedt een groot aantal nieuwe mogelijkheden!

Norm IEC 60034-30-1. Per 1 januari 2015: Nieuwe stap verplicht in rendementsverbetering van motoren.
Ook werd de nieuwe wet- en regelgeving die per 1 januari 2015 van kracht is besproken. Yuri gaf een update over de toepassing van de nieuwe norm IEC 60034-30-1.
De deelnemers werden wegwijs gemaakt in de toepassing van verschillende soorten motoren en hun mogelijkheden en consequenties.

Stap 1:  Alle 2, 4 en 6 polige motoren die na 16 juni 2011 zijn geproduceerd moeten voldoen aan de IE2 norm.
Stap 2: Vanaf 1 januari 2015 moeten 2, 4 en 6 polige motoren met een vermogen van 7,5 tot 375 kW voldoen aan de IE3 norm of voldoen aan de IE2 norm maar alleen in combinatie met een                       frequentie omvormer. De eindgebruiker is vanaf nu verantwoordelijk voor het naleven van deze norm.
Stap 3: Vanaf 1 januari 2017 moeten 2, 4, 6 en 8 polige motoren met een vermogen van 0,12 tot 7,5 kW voldoen aan de IE3 norm of voldoen aan de IE2 norm maar alleen in combinatie met een                 frequentie omvormer.

Scholing, kennisdeling en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Naast innovatie vindt Kolmer Elektromotoren (individuele) scholing ook heel belangrijk. Door middel van scholing, kennisdeling en innovatieve projecten blijft men op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektromotoren.
Duurzaamheid is geen hype, maar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de nieuwe basis waarop bedrijven en dealers moeten werken.

Kennis delen en krachten bundelen.
Na afloop van de presentatie werden de deelnemers door het bedrijf en het grote magazijn geleid.
Op verschillende plaatsen waren (opengewerkte) demo motoren tentoongesteld, die in de uitgebreide presentatie waren geïntroduceerd.
De presentatie en rondleiding werden afgesloten met een smakelijk Oud Hollands stamppot buffet die de deelnemers zich goed lieten smaken. Na het eten werd deze dealerdag afgesloten met een laatste vragenronde en werd er geproost op de voortzetting van de prettige samenwerking.

Kortom: De landelijke Dealerdag van Kolmer Elektromotoren was een groot succes en vanaf heden een jaarlijks terugkerend evenement!

Dealerdag 2015          Dealerdag 2015