Op weg naar slimme elektromotoren.
De vierde industriële revolutie komt er volgens de kenners en futurologen aan, dat  is een feit dat ook Kolmer niet ontgaat bij haar ontwikkelingen. In de nabije toekomst worden elektromotoren van Kolmer slimmer en intelligenter. Dat is te danken aan zowel  sensoren in de motoren die de conditie van de motor monitoren als frequentieregelaars die het vermogen van de motor regelen.

Deze trend was ook duidelijk waarneembaar tijdens de Hannover Messe, waar Kolmer samen met elektromotorenproducent Cantoni akte de Kolmer op Hannover Messe préséance gaf. Jerry Spanhaak, directeur van Kolmer: ‘Het is hier Internet Of Things wat de klok slaat en dat is een ontwikkeling waar wij zeker in meegaan. In de toekomst worden onderhoud en beheer van productieprocessen per onderdeel regelbaar, waarbij ook elektromotoren zelfstandig communiceren via een cloud. Heel interessant’.

Daarnaast presenteerde Cantoni op de beurs ook een aantal nieuwe, innovatieve speciaal-motoren. Hiermee is het leveringsprogramma aan speciale motoren uitgebreider dan ooit. Zo zijn er nieuwe watergekoelde motoren, verbeterde motoren voor hydrauliekpompen (ondergedompeld in olie) en IE4 motoren.
Kolmer en Cantoni denken graag mee om kleiner, voordeliger en milieuvriendelijker te produceren!

Kolmer & Cantoni   Kolmer & Cantoni