Kolmer levert elektromotoren voor nieuwe E-DOP-pompen van Damen Dredging
Kolmer in Putten heeft recentelijk elektromotoren geleverd voor een nieuwe serie E-DOP-pompen van Damen Dredging te Nijkerk. Deze nieuwe E-DOP-pomp kent diverse voordelen. Het energieverbruik is laag, het onderhoud is makkelijk en voordelig. Omdat er minder bewegende delen in de motor zitten is de slijtage beperkt. Gezien de voordelen meent Damen dat de elektrisch aangedreven pomp in de toekomst in de gehele wereld zal worden toegepast. Een mening waarbij Berend Muis van Kolmer zich volledig kan aansluiten: ‘Voor veel gebruikers zal dit een onbekende toepassing zijn omdat de voordelen van elektrische pompen ten opzichte van hydraulische niet zo bekend zijn. Ik ben er echter van overtuigd dat dit type pompen de toekomst is’.

De heer Erwin Muller, Damen DredgingErwin Muller van Damen Dredging te Nijkerk voegt hier aan toe: ‘Zowel elektromotoren als frequentie omvormers zijn tegenwoordig kleiner en voordeliger dan voorheen. De voortschrijdende technologie van Permanent Magneetmotoren passen uitstekend bij onze standaardisatie van componenten. Dat leidde tot minimalisering van kosten en optimalisering van het ontwerp’. De elektrische pomp is ‘Plug and Play’ en kan ook vanaf de wal van stroom worden voorzien.

Brede range
Er zijn diverse typen E-DOP-pompen beschikbaar, met een capaciteit variërend van een maximum toeren per minuut (rpm) van 1000 tot 1400. De types 150, 200 en 250 hebben respectievelijk een vermogen van 120, 168 en 312 kW. Kortom: krachtige motoren die voor hydraulische exemplaren zeker niet onderdoen. In tegendeel, onder bepaalde omstandigheden presteren ze zelfs beter. De meest krachtige E-DOP-pomp heeft een kracht van zelfs 564 kW!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!