Agrarisch

10-08-2018

Elektromotoren voor agrarische machines en werktuigen. De kracht van Kolmer

De agrarische branche is een grootverbruiker op het gebied van elektromotoren. Veel van de agrarische machines en werktuigen die bijvoorbeeld in de landbouw, de akkerbouw, de fruitteelt en de tuinbouw gebruikt worden, zijn namelijk voorzien van een elektromotor. Een groot gedeelte van de agrarische machines wordt alleen maar gebruikt tijdens het oogstseizoen, maar ook dagelijkse bezigheden in de sector vereisen goed werkende elektromotoren. Bedrijfszekerheid van de elektromotor is een belangrijke schakel in de efficiency van de agrarische sector. Het is dus van belang dat agrarische machines en werktuigen storingsvrij kunnen functioneren, zeker tijdens het oogstseizoen. Mocht er zich toch een calamiteit voordoen, dan is snelle beschikbaarheid van de elektromotor cruciaal. Met onze brede voorraad elektromotoren, kunnen we bij Kolmer snel reageren, waardoor de uitvaltijd van de machine tot een minimum beperkt wordt.

Toepassingen van elektromotoren in de agrarische sector

De agrarische industrie is zeer divers. De vermogensrange van elektromotoren in de agrarische sector is dan ook erg breed. Wij leveren elektromotoren voor agrarische machines om producten te vervoeren, te conserveren, maar ook om er een eindproduct van te maken. De kleine elektromotoren kunnen worden toegepast voor transportsystemen of voor voorzieningen die de producten conserveren tijdens de opslag. Zoals kleine transportbanden die aardappelen in een loods zo optimaal mogelijk inruimen. Maar ook andere toepassingen vinden in deze branche hun weg. Denk aan pompaandrijvingen voor schoon water en/of vuil water en pompen om melk te transporteren naar vrachtwagens. De agrarische sector staat bekend om haar diversiteit qua omgevingsomstandigheden. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar de teelt van een champignon, dan is een hoge luchtvochtigheid een uitdaging voor de elektromotoren. Door de motor te behandelen en/of te modificeren naar een hogere beschermingsklasse kunnen we deze uitdaging het hoofd bieden.

Dé specialist op het gebied van elektromotoren

Kolmer is dé specialist op het gebied van elektromotoren voor agrarische werktuigen en agrarische machines. Of de motor nu klein of groot is, wij hebben altijd een oplossing in huis. De machines die worden gebruikt in de agri sector zijn allemaal anders ontworpen. Er zijn dus een groot aantal varianten van elektromotoren bedacht door de ontwerpers. Al deze varianten van, wijzigingen op en/of modificaties aan de elektromotoren voor de agrarische werktuigen kunnen wij vaak in eigen huis oplossen. Kolmer beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats met ruim ervaren monteurs. Wij denken met u als klant mee, gaan geen uitdaging uit de weg. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze elektromotoren voor agrarische machines? Of bent u benieuwd wat we voor u en uw landbouwwerktuigen kunnen betekenen, in zowel de ontwerpfase als tijdens de daadwerkelijke inzet op het land? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Toepassingen in de branche:

Transportbanden – Agrarisch

Agrarische Transportbanden. De kracht van Kolmer Transportbanden zijn er in de agrarische industrie in veel verschillende afmetingen, opvoerhoeken, breedtes en hoogtes. Transportbanden zijn vaak rubberen matten die op een frame draaien waarbij er een aandrijfrol is opgenomen. Deze rol wordt dan vaak door middel van een ketting overbrenging met een elektromotor gekoppeld. De elektromotor vormt…


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"