Entertainment

16-08-2018

Elektromotoren voor de entertainmentbranche. De kracht van Kolmer

Safety Integrity Level (SIL) is een normering voor de beoordeling van elektrische, elektronische en programmeerbare elektronische systemen met betrekking tot de betrouwbaarheid en veiligheid van de procesvoortgang. In de entertainmentbranche is er een vernieuwde regel dat alle hijsinstallaties moeten voldoen aan een SIL-3 veiligheidsniveau. Dit komt omdat mensen vaak onder grote decorstukken moeten lopen. Wanneer het veiligheidssysteem dan niet werkt, is er direct gevaar voor de mensen op het toneel. Deze nieuwe regel gaat voor de decor- en theatertechniek gepaard met grote investeringen om aan het gewenste veiligheidsniveau te voldoen. Dit kan opgelost worden door alle aandrijvingen te vervangen door de gewenste uitvoering. Nadeel is dat die veel geld kost, economisch gezien dus zeker niet de juiste oplossing.

Kolmer Elektromotoren biedt dé oplossing

Maar wat is dan wel de juiste oplossing voor het podiumontwerp en de podiumtechniek? Doordat we bij Kolmer Elektromotoren al vanaf de ontwerpfase bij het project betrokken zijn geraakt, hebben wij de mogelijkheid ontworpen om de bestaande aandrijvingen aan te passen. Deze passen wij dusdanig aan dat de installatie met een aantal componenten verzwaard is én dus voldoet aan de gestelde zware eisen. De investering is voor u dan ook veel lager. Wat uw vraagstuk ook is: wij gaan altijd op zoek naar de meest effectieve en meest efficiënte oplossing. We gaan niet direct aan de slag met het meest voor de hand liggende idee.

Kwaliteit en betaalbaarheid

Wanneer onze standaard oplossingen niet meer voldoen, zoeken we naar een andere passende oplossing. Dit zien we bij Kolmer Elektromotoren als een uitdaging. Een uitdaging die we graag samen met onze klanten aangaan. Hierin staan een goede communicatie en het bedenken van creatieve oplossingen centraal. Met onze jarenlange ervaring en kennis van de markt en een goede samenwerking met de Poolse fabrieken kunnen we klant specifieke onderdelen ontwerpen. Onderdelen waar kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand gaan.

Elektromotoren van de beste merken

Bij Kolmer Elektromotoren werken we uitsluitend met de meest gerenommeerde, grote merken motoren: Cemp en Cantoni Motor. Zeer innovatieve merken die hoge kwaliteit bieden en altijd met ons meedenken. Inmiddels bestaat ons assortiment voor de decorbouw en theaterbouw uit een grote variatie aan elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken. Indien nodig kunnen we deze elektromotoren compleet customizen om aan de vraag van u als klant te voldoen. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor de entertainmentbranche? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Toepassingen in de branche:

Ventilatoren – Entertainment

Elektromotoren voor ventilatoren in de entertainmentbranche. De kracht van Kolmer Elektromotoren zetten energie om in mechanische energie. Met deze mechanische energie kan een werktuig, zoals een ventilator, worden aangedreven. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor ventilatoren in de entertainmentbranche. Heeft u de wens om een compleet nieuwe attractie te bouwen? Bent u…

Aandrijving – Entertainment

Elektromotoren voor aandrijving in de entertainmentbranche. De kracht van Kolmer Veiligheid staat in de entertainmentbranche altijd centraal, zeker in attractieparken en de bijbehorende achtbaanconstructies. In de vele attractieparken die ons land telt, vindt u vele elektromotoren. Deze elektromotoren zorgen voor de bewegingen in het park. Van de nek van Lange Jan in de Efteling tot…


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"