Industrie

16-08-2018

Elektromotoren voor de industrie

Elektromotoren zijn in de industrie niet meer weg te denken. In deze branche is de elektromotor de omzetter van elektrische energie naar mechanische energie. Met een elektromotor wordt er dus iets in beweging gezet. En deze beweging kan vervolgens gebruikt worden voor diverse doeleinden. Toepassingen van de elektromotoren in de industrie vindt u op pompen, hydraulische aggregaten, ventilatoren, mixers, lieren en nog veel meer. Ook in de voedingsmiddelenindustrie worden elektromotoren vaak ingezet voor bijvoorbeeld het mengen van producten.

Een breed leveringsprogramma elektromotoren

De uitgebreide mogelijkheden qua toepassingen van elektromotoren in de industrie brengen gelijk ook de diversiteit aan de verschillende elektromotoren aan het licht. Elke toepassing heeft zo zijn eigen eisen. Doordat we bij Kolmer Elektromotoren over een breed leveringsprogramma beschikken, kunnen wij hierin een belangrijke rol spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektromotoren voor hydrauliek installaties, hijslieren voor containerkranen in de haven of waterpompen voor sprinkler installaties. Wij maken onder andere onderscheid in HVO motoren, TENV elektromotoren en brushless elektromotoren. HVO staat voor Hydrauliek Verdronken Opstelling. Dit betekent dat de motoren compleet ondergedompeld kunnen werken in een hydrauliek tank. Een geluidsarme werking, zeer effectieve koeling en minder gevoelig voor invloeden van buitenaf staan hierin centraal. TENV staat voor Totally Enclosed, Not Ventilated. De TENV motor is bijzonder effectief in omgevingen waar een ventilator regelmatig zou verstoppen. De motor is ontworpen om heet te worden. Brushless motoren zijn elektromotoren zonder koolborstels. Deze worden vaak toegepast in de modelbouw, ventilatoren, circulatiepompen en zwembadpompen.

Wij vervullen een rol als voorraadhouder

Naast dat wij over een breed leveringsprogramma elektromotoren voor de industrie beschikken, hebben wij ook een grote voorraad. De beschikbaarheid van de verschillende motoren is voor de gebruiker en voor de machinebouwer namelijk een belangrijk punt. Er wordt gerekend op een korte levertijd. Voor deze klanten vervullen wij de rol van voorraadhouder. Bij een eventuele calamiteit kunt u snel beschikken over een vervangende motor. Bedrijfszekerheid staat hierin centraal.

Kolmer maakt de juiste selectie voor u

In het begintraject wisselen wij met onze klanten vaak technische specificaties uit om tot de juiste selectie elektromotoren voor de industrie te komen. De selectie van de juiste elektromotor is namelijk een ware puzzel. Hoe nauwkeuriger de selectie heeft plaatsgevonden, des te beter ook de energiehuishouding van de motor. Met kennis en kunde helpen wij onze klanten om voor hun applicatie de juiste elektromotor te kunnen selecteren. Iedere situatie is anders en vergt weer een andere benadering van de uitvoering. De adviseurs van Kolmer Elektromotoren maken graag de juiste selectie elektromotoren voor uw industrie.

 

Toepassingen in de branche:

Extruders – Industrie

Energie-efficiënte elektromotoren voor extruders. De kracht van Kolmer Binnen uw bedrijf of organisatie staan innovatie, een grotere bedrijfszekerheid, lagere onderhoudskosten en energie-efficiëntie waarschijnlijk hoog op de agenda. Werkt u met extruders of extrusie-apparatuur? Dan hebben we bij Kolmer Elektromotoren een energie-efficiënte oplossing: de gelijkstroom (DC) elektromotor van uw extruder vervangen door een wisselstroom (AC) motor.…

Compressoren – Industrie

Elektromotoren voor compressors. De kracht van Kolmer Een compressor is een industriële pomp die lucht samenperst. De aandrijving van de compressor is in alle toepassingen gelijk, maar de lucht kan weer op veel verschillende manieren toegepast worden. Met hoge druk kan bijvoorbeeld een luchtstroom gecreëerd worden om een oppervlak schoon te blazen, maar lucht kan…

Aandrijving – Industrie

Elektromotoren voor industriële aandrijving. De kracht van Kolmer De elektromotoren zijn onmisbaar in de industriële sector. Want alles wat in beweging moet komen, kan in principe met een elektromotor aangedreven worden. En natuurlijk zijn er andere manieren van industriële aandrijving mogelijk zoals een lucht aangedreven motor en een hydrauliek motor. Het voordeel om een industriële…


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"