Infrastructuur & Bouw

16-08-2018

De juiste elektromotor voor de bouw

Wat de bouw en een elektromotor met elkaar te maken hebben? Het antwoord daarop is: alles. Een bouwplaats bestaat niet alleen maar uit stenen, beton, hamers en dakpannen. Nee, wanneer u goed rondkijkt, ziet u al snel verschillende elektromotoren in actie. Een elektrische betonmolen kan niet netjes specie en water mengen zonder aandrijving van de mengtrommel door een elektromotor. En ook de liftinstallatie om stenen en materialen naar boven te brengen, wordt bediend met een knop die vervolgens een elektromotor in beweging brengt. Bent u op zoek naar een elektromotor voor een bouwlift, een betonmolen met pomp, een bouwsteiger of een goederenlift in de bouw? Bij Kolmer Elektromotoren denken we graag met u mee voor de juiste elektromotor voor de bouw.

Efficiënter, veiliger en flexibeler

De laatste jaren zijn er grote stappen gemaakt in de bouwbranche, de bouwplaats is op diverse punten sterk veranderd. Stappen om de bouw efficiënter, veiliger en flexibeler te maken. Het is bijvoorbeeld van belang dat materiaal op tijd op de bouwplaats is en met dit materiaal en de grondstoffen moet flexibel en efficiënt worden omgegaan.   Een ander goed voorbeeld is een bouwsteiger die langzaam langs de gevel omhoog of omlaag kan bewegen. Dus geen geklauter meer over allerlei stalen steigers, maar een veilige bouwlift die ervoor zorgt dat er ergonomische gewerkt kan worden. Hierdoor kunnen bouwvakkers op de ideale hoogte hun werk doen. De toegepaste elektromotoren zijn voorzien van een rem, waardoor de steiger op de ideale werkhoogte kan worden ingesteld.

Elektromotor bouw: afdichting tegen vocht en vuil

De bouwplaats is een natte, stoffige, vuile plaats om te werken. Het is dus van belang dat de elektromotor voor de bouw bestand is tegen dit vocht en vuil. Een juiste afdichting tegen vocht en vuil is belangrijk, omdat de elektromotoren veelal buiten worden gebruikt. Hierdoor hebben weer en wind invloed op het corrosieproces.   Kolmer Elektromotoren heeft de afgelopen jaren, in samenspraak met diverse klanten, speciale afdichtingsvormen ontwikkeld en getest. Bij ons bent u dus verzekerd van een elektromotor voor de bouw die afgedicht is tegen vocht en vuil.  

Maatwerk staat bij ons centraal

Het leveren van klant specifieke motoren gebeurt vanuit een gedegen inzicht in de specifieke huidige technologieën. Dit vraagt om kennis, kunde en ervaring tijdens zowel de ontwerp- als de ontwikkelingsfase. Ons toegewijde en ervaren team voert dit vakwerk voor de meest uiteenlopende applicaties uit. Maatwerk staat bij ons dan ook altijd centraal.   Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een elektromotor volgens de nieuwe richtlijnen voor de bouw? Neem dan contact met ons op. De adviseurs van Kolmer Elektromotoren staan graag voor u klaar met een vrijblijvend advies.  

Toepassingen in de branche:

Hydrauliek – Infrastructuur & Bouw

Elektromotoren voor hydrauliek in de bouw en infra. De kracht van Kolmer Ons mooie kikkerlandje kenmerkt zich door zijn vele rivieren en kanalen. Om deze rivieren en kanalen, ondanks het aanzienlijke hoogteverschil, toch netjes op elkaar te laten aansluiten, is er een uitgebreid sluizenstelsel nodig. De sluizen en bruggen die Nederland kent zijn tegenwoordig ook…

Aandrijving – Infrastructuur & Bouw

Elektromotoren voor aandrijftechniek in de bouw & infra. De kracht van Kolmer In de bouw en de infrastructuur komen veel verschillende handelingen door middel van een elektromotor tot stand. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor aandrijftechniek in de bouw. Wanneer het over aandrijftechniek gaat, hebben we het over een aandrijving waardoor een…


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"