Machinebouw

16-08-2018

Elektromotoren voor de machinebouw

Bij Kolmer Elektromotoren vinden we machinebouw één van de mooiste takken van sport. In de industriële sector zijn er nog steeds handelingen die geautomatiseerd kunnen worden. En om dit te kunnen realiseren, moeten er machines ontworpen worden die een onderdeel van dit proces vormen. Denk bijvoorbeeld aan slijpmachines, boomshredders of machines die ervoor zorgen dat er champignons geteeld kunnen worden. De elektromotoren voor de machinebouw industrie, industriële automatisering en robotisering zijn verkrijgbaar bij Kolmer Elektromotoren. Wij leveren motoren voor een breed scala aan machines en denken graag met u mee om het hele proces efficiënt te maken en goed op elkaar af te stemmen en stellen.

Maatwerk staat centraal

Bij Kolmer Elektromotoren beschikken we over een grote voorraad elektromotoren. Maar wat betreft de elektromotoren in de machinebouw staat maatwerk bij ons centraal. We hebben de kennis en de kunde in huis om ieder project met een klant aan te gaan. Een goed voorbeeld van een maatwerk project waar we trots op zijn is de puntuitslijper. Puntuitslijpers zijn solide gebouwde machines die draaien op een hoog toerental. Stabiliteit is hier van grote invloed. Het bewerken van profielen wen buizen op hoge toerentallen gaat probleemloos en snel. Deze constante snelheid zorgt voor een mooi glad eindresultaat. De puntuitslijper biedt u toegevoegde waarde door de zekerheid van jarenlang probleemloos, nauwkeurig en snel buizen bewerken.

Wij beschikken over de kennis en kunde

Bij Kolmer Elektromotoren hebben we de kennis en kunde in huis om ieder project met een klant aan te gaan. Zowel tijdens de ontwerp- als tijdens de ontwikkelingsfase. Uw vraagstuk zien wij altijd als een uitdaging. Het leveren van klant specifieke elektromotoren gebeurt vanuit een gedegen inzicht in de specifieke huidige technologieën.   Om uw project goed te stroomlijnen, spreekt uw vaste contactpersoon vooraf enkele belangrijke zaken met u door, zoals specificaties, levertijden en kosten. Zo weet iedereen van te voren precies waar hij aan toe is.   Naast onze jarenlange ervaring werken we uitsluitend met de meest gerenommeerde merken elektromotoren: Cemp en Cantoni Motor. Ons brede leveringsprogramma van elektromotoren voor de machinebouw wordt ondersteund door een optimale voorraad aan uitvoeringen. Naast de standaard uitvoeringen beschikken we ook over twee toeren motoren, remmotoren en Atex Exe en Atex Exd motoren.  

Kolmer Elektromotoren voor een passend advies

Bij Kolmer Elektromotoren geven we een passend advies voor machinebouw in de breedste zin van het woord. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden in uw specifieke situatie? Heeft u een uitdagend machinebouw engineering vraagstuk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Toepassingen in de branche:

Koeltechniek – Machinebouw

Elektromotoren voor koelmachines. De kracht van Kolmer Binnen de machinebouw zijn er nog tal van andere takken te benoemen, waaronder de koeltechniek. Bedrijven in de koeltechniek of de koudetechniek werken met behulp van koelinstallaties, grote koelhuizen of zelfs vrieshuizen waarbij de temperatuur gecontroleerd moet worden. Koelinstallaties maken het mogelijk om processen, producten of ruimten te…

Aandrijving – Machinebouw

Elektromotoren voor de aandrijving van machines. De kracht van Kolmer Machines en machineonderdelen worden door aandrijvingssystemen in beweging gebracht. De aandrijving is dus eigenlijk de kracht waarmee de machine wordt voortgestuwd. In de machinebouw zijn er verschillende aandrijfsystemen zoals mechanische aandrijvingen, elektrische aandrijvingen, pneumatische aandrijvingen en hydraulische aandrijvingen. Elektromotoren worden voor de aandrijving van machines…


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"