Onderwijs

16-08-2018

Elektromotoren voor het onderwijs. De kracht van Kolmer

Het onderwijs is de fundering van onze maatschappij. Dat vinden we bij Kolmer Elektromotoren ook. Wij vinden het belangrijk dat studenten zowel de theorie als de praktijk omtrent elektromotoren leren, beleven, er kennis mee maken. Dat ze kunnen werken volgens de laatste technische trends en ontwikkelingen.

Vraag en aanbod op elkaar afgestemd

Het is belangrijk dat vraag en aanbod op elkaar wordt afgestemd, zodat het bedrijfsleven en het onderwijs goed op elkaar aansluiten. Kolmer Elektromotoren is aangesloten bij het Platform Techniek Harderwijk. Hét platform waar het bedrijfsleven en het onderwijs met elkaar praten.

Ook binnen brancheorganisatie FEDA zijn we actief op het gebied van onderwijs. In samenwerking met nog een aantal andere bedrijven hebben we een Leergang Elektromotoren samengesteld. Een goede, praktische en actuele leergang die ze onder andere gebruiken bij de opleiding motortechniek. Het doel hiervan is inzicht krijgen in de wereld van de moderne en meest toegepaste industriële elektromotoren en aandrijvingen. Dit inzicht is noodzakelijk om in de praktijk op een verantwoorde manier met dit soort producten om te kunnen gaan. Het boek staat vol met praktijkvoorbeelden en toepassingen.

Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf en bieden we stageplaatsen aan studenten aan.

Kolmer Elektromotoren & het onderwijs

In nauwe samenwerking met de Technische Scholengemeenschap, het Jacob Fruytier College in Apeldoorn, hebben we een compleet nieuw testveld gerealiseerd. Dé manier om de studenten in aanraking te laten komen met de nieuwste techniek en klaar te stomen voor de praktijk.

We hebben het testveld voorzien van een standaard aan/uit besturing, een ster/driehoek schakeling en een twee toerenmotor. Deze manieren van starten worden tegenwoordig vervangen door de softstarter en de frequentieomvormer. De studenten maken dus kennis met oude en nieuwe technieken en leren zo de voor- en nadelen van beide technieken.

Investeren in onderwijs geeft ons een voorsprong. Zo houden wij de kennis over onze producten en over de applicaties op het wenselijke niveau. Zodat we straks de beste kandidaten kunnen aannemen als professionele werknemers.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Bent u als onderwijsinstelling op zoek naar een geschikte samenwerkingspartner voor het opzetten en/of vernieuwen van een praktijklokaal met elektromotoren? Bent u geïnteresseerd in een gastles over elektromotoren op uw onderwijsinstelling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven zowel intern bij Kolmer Elektromotoren als extern bij de klant trainingen. Samen bekijken we de mogelijkheden.

Toepassingen in de branche:

Onderwijs

Scholing over elektromotor toepassingen. De kracht van Kolmer Er zijn veel applicaties waarbij de aandrijving met een elektromotor gerealiseerd kan worden. Er zijn echter in de combinatie van elektromotor en lastwerktuig veel verschillen. Ieder lastwerktuig heeft zo weer zijn eigen specificaties. Bij een ventilator bijvoorbeeld wordt er op het moment van het starten van de…


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"