Petrochemie

16-08-2018

Elektromotoren voor de petrochemie industrie

Binnen de chemische industrie is er een tak die de petrochemie wordt genoemd. Deze tak van scheidkunde houdt zich bezig met de verwerking van aardolie en de producten daaruit. Petrochemie engineering wordt voornamelijk in olieraffinaderijen toegepast. U begrijpt het waarschijnlijk al: de omgeving waarin de elektromotoren dienst doen, kan explosiegevaarlijk zijn. Het is dus van belang dat de elektromotor voldoet aan allerlei eisen. Bij Kolmer Elektromotoren weten we als geen ander aan welke eisen de elektromotoren voor de petrochemie sector moeten voldoen. Wij helpen u dan ook graag met uw drukvaste motoren.

Drukvaste ATEX motoren

In de petrochemie worden veel pompen toegepast. Maar deze pompen moeten dan wel speciaal uitgerust worden met drukvaste ATEX motoren. ATEX staat voor ‘ATmosphères EXplosibles’. Dit omvat twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Vanaf 1 juli 2003 moeten Europese organisaties waar explosiegevaar bestaat, voldoen aan de ATEX 153 richtlijn en de ATEX 114 richtlijn. De ATEX 114 richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar is. Als de installatie een motor voorschrijft in een drukvaste uitvoering, zal de constructie van de behuizing van de elektromotor zo ontworpen moeten zijn, dat de motor bij een interne explosie geen gevaar voor de omgeving is. Al deze drukvaste motoren zijn afzonderlijk gekeurd door een onafhankelijke partij. In Nederland zijn dat de zogenaamde Notified Bodies.

Samenwerking met het merk CEMP

Kolmer Elektromotoren heeft de afgelopen jaren veel ervaring op het gebied van ATEX opgedaan. De intensieve samenwerking met het merk CEMP (producent van drukvaste elektromotoren) is hierin een goed voorbeeld. CEMP is een gerenommeerd merk op het gebied van elektromotoren. Door onze ervaring en kennis te combineren met kennis en kunde van CEMP, zijn er al veel klant specifieke oplossingen bedacht.

Ruime voorraad drukvaste motoren

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor petrochemie bedrijven? Of wilt u meer weten over de drukvaste motoren die wij op voorraad hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De professionele adviseurs van Kolmer Elektromotoren staan u graag te woord.  

Toepassingen in de branche:

Pompen – Petrochemie

Elektromotoren voor pompen in de petrochemie. De kracht van Kolmer Binnen de petrochemie houdt men zich bezig met de verwerking van aardolie en de producten daaruit. Petrochemie vindt vooral plaats in olieraffinaderijen. Explosiegevaarlijke omgevingen dus. U begrijpt het waarschijnlijk wel: binnen het petrochemische proces is stilstand catastrofaal voor de producent. Komt het proces tot stilstand?…


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"