Voedselindustrie

16-08-2018

Elektromotoren voor de voedingsindustrie. De kracht van Kolmer

De voedselindustrie is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Voedsel moet niet alleen snel worden geoogst, maar ook snel in de winkel liggen zodat alles zo vers mogelijk is. Of het nou gaat om de verwerking van kroppen sla of de productie van bier: overal vindt men automatisering terug. Veel processen worden aangestuurd vanuit een centraal computersysteem, maar zo gauw het eindproduct moet worden getransporteerd, komen er elektromotoren aan te pas.

Elektromotoren worden in de voedingsmiddelenindustrie breed ingezet. Er is dus vraag naar een breed assortiment van elektromotoren. Bij Kolmer Elektromotoren beschikken we over een breed assortiment elektromotoren. Samen met u gaan we op zoek naar de juiste elektromotor voor uw situatie.

Hygiëne staat in de voedingsmiddelen industrie voorop

Hygiëne staat in de voedingsmiddelen industrie natuurlijk voorop. De toegepaste elektromotoren dienen dan ook kritisch bekeken te worden op hun verfbehandeling. Er morgen geen verfresten in het eindproduct terecht komen, hiervoor zijn strenge regels. Strenge regels waar we bij Kolmer Elektromotoren uiteraard aan voldoen, omdat onze elektromotoren op diverse manieren behandeld kunnen worden.

Daarnaast is een schone omgeving ook een voorwaarde. Dit betekent dat de installaties vaak (zo nodig iedere dag) schoongemaakt worden. Een grondige schoonmaakbeurt gaat gepaard met een flinke hoeveelheid water. Dit water kan een nadelig effect hebben op de werking van de elektromotor. Maar niet wanneer u kiest voor een verhoging van de beschermingsklasse van de elektromotor. Er zijn zelf motoren leverbaar die een directe impact van een hogedrukreiniger kunnen weerstaan.

Energie-efficiëntere machines

De uitdaging voor onze klanten ligt er om hun machines steeds weer te verbeteren, efficiënter te maken, te voldoen aan de trends in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij moet er ook gekeken worden naar de energieconsumptie. Energiekosten zijn vaak ‘verborgen’ kosten voor een eindgebruiker.

Onderzoek toont aan dat de kosten van een elektromotor gedurende de complete levensduur zijn verdeeld over: aanschaf 3%, onderhoud 2% en 95% energiekosten. De grootste besparing kan dus gehaald worden door een beter rendement van de motor te realiseren. Door kritisch naar de applicatie te kijken, zijn er altijd wel een paar aanpassingen te bedenken die leiden tot een efficiëntere machine. En daar denken we bij Kolmer Elektromotoren graag over mee. Uw uitdaging is onze uitdaging.

 

Maatwerk staat centraal

Aangezien elektromotoren in de automatisering van de voedingsindustrie breed inzetbaar zijn, vraagt dit om maatwerk. Maatwerk staat bij ons altijd centraal. Het leveren van klant specifieke elektromotoren gebeurt vanuit een gedegen inzicht in de huidige ontwikkelingen en technologieën. Dit vraagt om kennis, kunde en ervaring.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor machinebouw in de voedingsindustrie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De adviseurs van Kolmer Elektromotoren staan graag voor u klaar met een vrijblijvend advies.

Toepassingen in de branche:

Mengers – Voedselindustrie

Elektromotoren voor mengmachines in de voedselindustrie. De kracht van Kolmer In de voedselindustrie zijn er op grote schaal mengmachines te vinden voor allerlei producten. En ieder product heeft weer zijn unieke eigenschappen, dus vraagt ook weer om zijn eigen manier van mengen. Waar het ene product met een laag toerental moet worden gemengd, heeft een…


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"