Watermanagement

16-08-2018

Elektromotoren voor pompen bij het watermanagement. De kracht van Kolmer

In de watermanagement industrie houdt men zich bezig met het krijgen en behouden van het Nederlandse waterpeil op het gewenste niveau. Hiervoor zijn de juiste pompen, aandrijvingen, leidingwerken en roossterreinigers van belang. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor pompen bij het watermanagement. Elektromotoren van een uitstekende kwaliteit en met een grote capaciteit.

Visvriendelijke waterpompen

U kunt uzelf voorstellen dat het watermanagement samengaat met alles wat leeft in het water. Om het oppervlaktewater in polder onder controle te houden, zijn er pompen nodig met een grote capaciteit én een grote snelheid. Het grote voordeel van deze pompen is dat de vismigratie geen schade ondervindt van de pomp. De vis komt er levend aan de andere zijde van de pomp weer uit en kan dus rustig zijn migratieroute voortzetten. Visvriendelijke waterpompen zijn belangrijk voor een gebalanceerde visstand en een goed milieu.

Door middel van onze elektromotoren voor pompen dragen we bij aan een betere vispasseerbaarheid van stuwen, waterkrachtcentrales en gemalen.

Specialistische pompen m.b.v. Kolmer Elektromotoren

Juist watermanagement vraagt om specialistische pompen. Of het nou om het drinkwater, irrigatie, riool- en poldergemalen, de scheepsvaart, de baggerindustrie of ontzoutingsinstallaties gaat: alle pompen en daarbij dus ook de juiste elektromotoren worden klant specifiek gemaakt.

Hierin werken wij onder andere samen met Fairbanks Nijhuis Pompen. Zij hebben specialistische kennis over overstromingen, landwinning, drainage en irrigatie opgebouwd.

 

Elektromotoren met kleine afmetingen

Inmiddels ontwerpen en produceren wij al jarenlang elektromotoren volgens uw specifieke eisen. Van enorm grote elektromotoren tot elektromotoren met een kleine afmeting. Voor deze elektromotoren voor pompen voor het watermanagement zat de uitdaging hem in de afmeting. Het was van belang dat de motor zo klein mogelijk qua diameter moest zijn, maar toch een groot vermogen moest kunnen leveren. Dan is er namelijk minder weerstand van het water, wanneer deze langs de motor stroomt. Na een lang traject van ontwerpen is het de professionele medewerkers van Kolmer Elektromotoren uiteindelijk gelukt om aan alle eisen van de specificatie te voldoen.

Kies voor een elektromotor van Kolmer Elektromotoren

Waarom u voor een elektromotor voor uw pompen moet kiezen voor een elektromotor van Kolmer Elektromotoren? Omdat wij een jarenlange ervaring hebben opgebouwd in het ontwerpen en produceren van elektromotoren volgens uw specifieke wensen en eisen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Kolmer Elektromotoren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met u gaan we op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing.

Toepassingen in de branche:

Pompen – Watermanagement

Elektromotoren voor pompen bij watermanagement. De kracht van Kolmer In de watermanagement industrie houdt men zich bezig met het krijgen en behouden van het Nederlandse waterpeil op het gewenste niveau. Hiervoor zijn de juiste pompen, aandrijvingen, leidingswerken en roosterreinigers van belang. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor pompen bij het watermanagement. Elektromotoren…


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"