Agrarisch
Home Branches Agrarisch
Agrarisch
  • Toepassingen
  • Motoren voor Agrarisch
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor agrarische machines en werktuigen. De kracht van Kolmer

De agrarische branche is een grootverbruiker op het gebied van elektromotoren. Veel van de agrarische machines en werktuigen die bijvoorbeeld in de landbouw, de akkerbouw, de fruitteelt en de tuinbouw gebruikt worden, zijn namelijk voorzien van een elektromotor. Een groot gedeelte van de agrarische machines wordt alleen maar gebruikt tijdens het oogstseizoen, maar ook dagelijkse bezigheden in de sector vereisen goed werkende elektromotoren. Bedrijfszekerheid van de elektromotor is een belangrijke schakel in de efficiency van de agrarische sector. Het is dus van belang dat agrarische machines en werktuigen storingsvrij kunnen functioneren, zeker tijdens het oogstseizoen. Mocht er zich toch een calamiteit voordoen, dan is snelle beschikbaarheid van de elektromotor cruciaal. Met onze brede voorraad elektromotoren, kunnen we bij Kolmer snel reageren, waardoor de uitvaltijd van de machine tot een minimum beperkt wordt.

Toepassingen van elektromotoren in de agrarische sector

De agrarische industrie is zeer divers. De vermogensrange van elektromotoren in de agrarische sector is dan ook erg breed. Wij leveren elektromotoren voor agrarische machines om producten te vervoeren, te conserveren, maar ook om er een eindproduct van te maken. De kleine elektromotoren kunnen worden toegepast voor transportsystemen of voor voorzieningen die de producten conserveren tijdens de opslag. Zoals kleine transportbanden die aardappelen in een loods zo optimaal mogelijk inruimen. Maar ook andere toepassingen vinden in deze branche hun weg. Denk aan pompaandrijvingen voor schoon water en/of vuil water en pompen om melk te transporteren naar vrachtwagens. De agrarische sector staat bekend om haar diversiteit qua omgevingsomstandigheden. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar de teelt van een champignon, dan is een hoge luchtvochtigheid een uitdaging voor de elektromotoren. Door de motor te behandelen en/of te modificeren naar een hogere beschermingsklasse kunnen we deze uitdaging het hoofd bieden.

Dé specialist op het gebied van elektromotoren

Kolmer is dé specialist op het gebied van elektromotoren voor agrarische werktuigen en agrarische machines. Of de motor nu klein of groot is, wij hebben altijd een oplossing in huis. De machines die worden gebruikt in de agri sector zijn allemaal anders ontworpen. Er zijn dus een groot aantal varianten van elektromotoren bedacht door de ontwerpers. Al deze varianten van, wijzigingen op en/of modificaties aan de elektromotoren voor de agrarische werktuigen kunnen wij vaak in eigen huis oplossen. Kolmer beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats met ruim ervaren monteurs. Wij denken met u als klant mee, gaan geen uitdaging uit de weg. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze elektromotoren voor agrarische machines? Of bent u benieuwd wat we voor u en uw landbouwwerktuigen kunnen betekenen, in zowel de ontwerpfase als tijdens de daadwerkelijke inzet op het land? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Toepassingen in de branche:

Agrarische Transportbanden

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer