Duurzaamheid & Innovatie
Home Branches Duurzaamheid & Innovatie
Duurzaamheid & Innovatie
  • Toepassingen
  • Motoren voor Duurzaamheid & Innovatie
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Dé elektromotoren voor verduurzaming en innovatie

De elektromotor is vele jaren geleden ontworpen en het concept van de elektromotor is dan ook al vele jaren niet veranderd. Bij Kolmer Elektromotoren merken we dat de vraag naar energiezuinige motoren steeds groter wordt. De laatste jaren is er meer nadruk komen te liggen op de energieconsumptie van aandrijfcomponenten. Als we alleen naar de industrie kijken, wordt 70% van de opgewekte energie geconsumeerd door een elektromotor. Daarnaast is de regelgeving in Europa op het gebied van duurzaamheid de afgelopen jaren aangepast. Er zijn nieuwe richtlijnen gekomen voor de rendementen van de elektromotoren. Dit en het feit dat steeds meer gebruikers inzien dat er grote energiebesparingen behaald kunnen worden, heeft er voor gezorgd dat er kritischer wordt gekeken én gehandeld tijdens de ontwerpfase van een installatie.

Super premium rendement motoren

Verduurzaming, innovatie en nieuwe richtlijnen hebben geleid tot de IE4 klasse met super premium rendement motoren. IE4 is de hoogste rendementsklasse. Kolmer Elektromotoren heeft een ruime keuze in IE4 motoren. De kleinere PM motoren zijn mechanisch vergelijkbaar met onze standaard IEC motoren. De afmetingen komen precies overeen met de ‘standaard’ elektromotor. Dit is voor de machinebouwer een groot voordeel. Voor de grotere toepassingen bieden bij diverse mogelijkheden. De super premium rendement motoren van Kolmer Elektromotoren staan voor hogere energiebesparingen, lagere bedrijfskosten en toekomstgerichte investeringsbescherming op de lange termijn. Innovaties met deze energiezuinige elektromotoren hebben zeker al hun vruchten afgeworpen. In de ventilatorwereld bijvoorbeeld heeft Kolmer een project uitgewerkt waarbij we een energiereductie van ver boven de 20% hebben gerealiseerd. Maar ook voor grotere vermogens hebben we concrete voorbeelden waarbij er energiereducties van boven de 10% gerealiseerd zijn.

Samen met onze klant kijken we naar de ontwerpfase

Uit bovenstaande blijkt dus wel dat het zeker de moeite waard is om met onze adviseurs te praten over duurzaamheid en innovatie. Tegenwoordig kijken we, samen met u als klant, naar de ontwerpfase van een machine. Doordat u uw duurzaamheidsvraag al aan het begin van dit traject stelt, levert dit vaak een verrassende uitkomst op. Door vanaf begin af aan samen met ons naar de ontwerpfase te kijken, kunnen wij u vanuit onze ervaring ook vaak helpen om op een andere manier naar de ontwerpfase te kijken.

Maatwerk staat bij ons centraal

Het leveren van klant specifieke motoren gebeurt vanuit een gedegen inzicht in de specifieke huidige technologieën. Dit vraagt om kennis, kunde en ervaring tijdens zowel de ontwerp- als de ontwikkelingsfase. Ons toegewijde en ervaren team voert dit vakwerk voor de meest uiteenlopende applicaties uit. Maatwerk staat bij ons dan ook altijd centraal. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een elektromotor volgens de nieuwe richtlijnen voor uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op. De adviseurs van Kolmer Elektromotoren staan graag voor u klaar met een vrijblijvend advies.

Toepassingen in de branche:

Voortstuwing - Duurzaamheid & Innovatie

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer