Machinebouw
Home Branches Machinebouw
Machinebouw
  • Toepassingen
  • Motoren voor Machinebouw
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor de machinebouw

Bij Kolmer Elektromotoren vinden we machinebouw één van de mooiste takken van sport. In de industriële sector zijn er nog steeds handelingen die geautomatiseerd kunnen worden. En om dit te kunnen realiseren, moeten er machines ontworpen worden die een onderdeel van dit proces vormen. Denk bijvoorbeeld aan slijpmachines, boomshredders of machines die ervoor zorgen dat er champignons geteeld kunnen worden. De elektromotoren voor de machinebouw industrie, industriële automatisering en robotisering zijn verkrijgbaar bij Kolmer Elektromotoren. Wij leveren motoren voor een breed scala aan machines en denken graag met u mee om het hele proces efficiënt te maken en goed op elkaar af te stemmen en stellen.

Maatwerk staat centraal

Bij Kolmer Elektromotoren beschikken we over een grote voorraad elektromotoren. Maar wat betreft de elektromotoren in de machinebouw staat maatwerk bij ons centraal. We hebben de kennis en de kunde in huis om ieder project met een klant aan te gaan. Een goed voorbeeld van een maatwerk project waar we trots op zijn is de puntuitslijper. Puntuitslijpers zijn solide gebouwde machines die draaien op een hoog toerental. Stabiliteit is hier van grote invloed. Het bewerken van profielen wen buizen op hoge toerentallen gaat probleemloos en snel. Deze constante snelheid zorgt voor een mooi glad eindresultaat. De puntuitslijper biedt u toegevoegde waarde door de zekerheid van jarenlang probleemloos, nauwkeurig en snel buizen bewerken.

Wij beschikken over de kennis en kunde

Bij Kolmer Elektromotoren hebben we de kennis en kunde in huis om ieder project met een klant aan te gaan. Zowel tijdens de ontwerp- als tijdens de ontwikkelingsfase. Uw vraagstuk zien wij altijd als een uitdaging. Het leveren van klant specifieke elektromotoren gebeurt vanuit een gedegen inzicht in de specifieke huidige technologieën. Om uw project goed te stroomlijnen, spreekt uw vaste contactpersoon vooraf enkele belangrijke zaken met u door, zoals specificaties, levertijden en kosten. Zo weet iedereen van te voren precies waar hij aan toe is. Naast onze jarenlange ervaring werken we uitsluitend met de meest gerenommeerde merken elektromotoren: Cemp en Cantoni Motor. Ons brede leveringsprogramma van elektromotoren voor de machinebouw wordt ondersteund door een optimale voorraad aan uitvoeringen. Naast de standaard uitvoeringen beschikken we ook over twee toeren motoren, remmotoren en Atex Exe en Atex Exd motoren.

Kolmer Elektromotoren voor een passend advies

Bij Kolmer Elektromotoren geven we een passend advies voor machinebouw in de breedste zin van het woord. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden in uw specifieke situatie? Heeft u een uitdagend machinebouw engineering vraagstuk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Toepassingen in de branche:

Koeltechniek – Machinebouw
Aandrijving – Machinebouw

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer