Petrochemie
Home Branches Petrochemie
Petrochemie
  • Toepassingen
  • Motoren voor Petrochemie
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor de petrochemie industrie

Binnen de chemische industrie is er een tak die de petrochemie wordt genoemd. Deze tak van scheidkunde houdt zich bezig met de verwerking van aardolie en de producten daaruit. Petrochemie engineering wordt voornamelijk in olieraffinaderijen toegepast. U begrijpt het waarschijnlijk al: de omgeving waarin de elektromotoren dienst doen, kan explosiegevaarlijk zijn. Het is dus van belang dat de elektromotor voldoet aan allerlei eisen. Bij Kolmer Elektromotoren weten we als geen ander aan welke eisen de elektromotoren voor de petrochemie sector moeten voldoen. Wij helpen u dan ook graag met uw drukvaste motoren.

Drukvaste ATEX motoren

In de petrochemie worden veel pompen toegepast. Maar deze pompen moeten dan wel speciaal uitgerust worden met drukvaste ATEX motoren. ATEX staat voor ‘ATmosphères EXplosibles’. Dit omvat twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Vanaf 1 juli 2003 moeten Europese organisaties waar explosiegevaar bestaat, voldoen aan de ATEX 153 richtlijn en de ATEX 114 richtlijn. De ATEX 114 richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar is. Als de installatie een motor voorschrijft in een drukvaste uitvoering, zal de constructie van de behuizing van de elektromotor zo ontworpen moeten zijn, dat de motor bij een interne explosie geen gevaar voor de omgeving is. Al deze drukvaste motoren zijn afzonderlijk gekeurd door een onafhankelijke partij. In Nederland zijn dat de zogenaamde Notified Bodies.
Samenwerking met het merk CEMP
Kolmer Elektromotoren heeft de afgelopen jaren veel ervaring op het gebied van ATEX opgedaan. De intensieve samenwerking met het merk CEMP (producent van drukvaste elektromotoren) is hierin een goed voorbeeld. CEMP is een gerenommeerd merk op het gebied van elektromotoren. Door onze ervaring en kennis te combineren met kennis en kunde van CEMP, zijn er al veel klant specifieke oplossingen bedacht.

Ruime voorraad drukvaste motoren

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden voor petrochemie bedrijven? Of wilt u meer weten over de drukvaste motoren die wij op voorraad hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De professionele adviseurs van Kolmer Elektromotoren staan u graag te woord.

Toepassingen in de branche:

Pompen – Petrochemie

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer