Watermanagement
Home Branches Watermanagement
Watermanagement
  • Toepassingen
  • Motoren voor Watermanagement
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor pompen bij het watermanagement. De kracht van Kolmer

In de watermanagement industrie houdt men zich bezig met het krijgen en behouden van het Nederlandse waterpeil op het gewenste niveau. Hiervoor zijn de juiste pompen, aandrijvingen, leidingwerken en roossterreinigers van belang. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor pompen bij het watermanagement. Elektromotoren van een uitstekende kwaliteit en met een grote capaciteit.

Visvriendelijke waterpompen

U kunt uzelf voorstellen dat het watermanagement samengaat met alles wat leeft in het water. Om het oppervlaktewater in polder onder controle te houden, zijn er pompen nodig met een grote capaciteit én een grote snelheid. Het grote voordeel van deze pompen is dat de vismigratie geen schade ondervindt van de pomp. De vis komt er levend aan de andere zijde van de pomp weer uit en kan dus rustig zijn migratieroute voortzetten. Visvriendelijke waterpompen zijn belangrijk voor een gebalanceerde visstand en een goed milieu.

Door middel van onze elektromotoren voor pompen dragen we bij aan een betere vispasseerbaarheid van stuwen, waterkrachtcentrales en gemalen.

Specialistische pompen m.b.v. Kolmer Elektromotoren

Juist watermanagement vraagt om specialistische pompen. Of het nou om het drinkwater, irrigatie, riool- en poldergemalen, de scheepsvaart, de baggerindustrie of ontzoutingsinstallaties gaat: alle pompen en daarbij dus ook de juiste elektromotoren worden klant specifiek gemaakt.

Hierin werken wij onder andere samen met Fairbanks Nijhuis Pompen. Zij hebben specialistische kennis over overstromingen, landwinning, drainage en irrigatie opgebouwd.

Elektromotoren met kleine afmetingen

Inmiddels ontwerpen en produceren wij al jarenlang elektromotoren volgens uw specifieke eisen. Van enorm grote elektromotoren tot elektromotoren met een kleine afmeting. Voor deze elektromotoren voor pompen voor het watermanagement zat de uitdaging hem in de afmeting. Het was van belang dat de motor zo klein mogelijk qua diameter moest zijn, maar toch een groot vermogen moest kunnen leveren. Dan is er namelijk minder weerstand van het water, wanneer deze langs de motor stroomt. Na een lang traject van ontwerpen is het de professionele medewerkers van Kolmer Elektromotoren uiteindelijk gelukt om aan alle eisen van de specificatie te voldoen.

Kies voor een elektromotor van Kolmer Elektromotoren

Waarom u voor een elektromotor voor uw pompen moet kiezen voor een elektromotor van Kolmer Elektromotoren? Omdat wij een jarenlange ervaring hebben opgebouwd in het ontwerpen en produceren van elektromotoren volgens uw specifieke wensen en eisen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Kolmer Elektromotoren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met u gaan we op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing.

Toepassingen in de branche:

Pompen – Watermanagement

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer