!
Home Nieuws Uitdaging #1 - Kolmer Top Coating versus Zeewater

19-03-2021

Uitdaging #1 - Kolmer Top Coating versus Zeewater

Zout water & ijzer? Een hele slechte combinatie.
Roest, roest, roest

Een vissersboot met legio motoren bovendeks. Motoren die ankers, visnetten of zuigbuizen binnen lieren. Maar ook op olieplatformen, havenkranen, motoren die schepen naar de kade trekken en op andere plekken in de buitenlucht dicht bij zee.
Iedereen die werkt op zee of offshore weet het: zout is funest voor je machines. Golven die eroverheen slaan en de constante vochtige zoute lucht. Het gevolg: roest, roest en nog eens roest. Binnen no time is jouw glanzende motor veranderd in een bruin hoopje ellende of werkt hij helemaal niet meer. De oplossing? Weer een laag verf erop! Langzaamaan slibben de koelribben van de motor dicht. Je motor verroest waar je bij staat of raakt oververhit door de dikke verflaag.

“Ik wil geen roestige bende aan boord”
Gelukkig hebben we dé oplossing voor het roestprobleem. Elektromotoren behandeld met de Kolmer Top Coating verlengen de levensduur van de lak met een factor vier. De afgelopen viereneenhalf jaar stelden we de coating op talloze testlocaties bloot aan zout water. Driehonderd dagen in de Rotterdamse haven gaven het ultieme bewijs! Motor 1 aangetast door algen, wier, roest en aanslag. Op motor 2 slechts een beetje vliegroest van de onbehandelde as, zo weggepoetst. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Met deze waterdunne supersterke laag (sterker dan C3 of M5 coating!) is de motor jarenlang bestand tegen aanvallen van zout water.
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer