Champignons

Oplossing Description

Champignons. De kracht van Kolmer

Alleen al Nederland produceert meer dan 100 miljoen kilo champignons. In Duitsland, Polen en China zijn dat er nog meer. De teelt hiervan wordt steeds verder gemechaniseerd. Eén van de bedrijven die daarin is gespecialiseerd is Hoving Holland die machines produceert voor de champignonteelt. Hoving Holland in Stadskanaal (provincie Groningen) staat dan ook bekend als een innoverende ontwerper en producent van sterke en betrouwbare machines voor composteren en paddenstoelen. Het gaat daarbij zowel om standalonemachines en complete turnkey installaties. Daarbij spelen transportbanden een dominante rol om grondstoffen voor de teelt te vervoeren. Ze worden aangedreven met Kolmermotoren.

Champignons gedijen het beste op een ondergrond van een mengsel van gecomposteerde kippenmest, paardenmest, stro en gips. Machines van Hoving zorgen voor het schudden, hakselen en transport van de grondstof naar de teeltbunkers. De machines van Hoving worden over de hele wereld geëxporteerd. Waarmee de motoren van Kolmer natuurlijk ook een mondiale toepassing krijgen.

Elektromotoren voor transport- en opvoerbanden in de champignonteelt

Nederland staat als champignonproducent op de derde plaats op de wereldranglijst. Van de totale champignonproductie wordt 80% geëxporteerd. Ons land is daarmee de grootste exporteur van champignons. Niet voor niets dat wij als land ook voorop lopen om hiervoor de meest efficiënte machines te ontwerpen en te produceren. Bent u op zoek naar kwalitatieve elektromotoren voor transportbanden en opvoerbanden voor de champignonbranche? Dan bent u bij Kolmer Elektromotoren aan het juiste adres.

Waarvoor dienen transportbanden en opvoerbanden?

Transport- en opvoerbanden in de agri sector zijn eindeloze banden die om verschillende rollen bevestigd zijn. In de champignonbranche worden ze gebruikt voor het transporteren van de champignons. Champignons gedijen het beste op een bed van onder andere paardenmest. Dit wordt in een mixer vermengt met andere stoffen en wordt door middel van een transportband naar de groeikamer getransporteerd. Daar wordt het verdeeld over een ondergrond en in de daarvoor bestemde rekken getrokken met een speciale lierinstallatie.

De aandrijving van transport- en opvoerbanden gebeurt meestal door middel van een elektromotor. Deze motor brengt door middel van een ketting de aandrijfrol in beweging, waardoor de band gaat draaien.

Speciale Kolmer Topcoating

De champignonteelt kenmerkt zich niet door de perfecte omgevingsomstandigheden, zoals een hoge luchtvochtigheid. En deze hoge luchtvochtigheid is voor een elektromotor niet ideaal. Het is dus belangrijk dat de elektromotoren corrosiebestendig zijn. Hiervoor hebben we bij Kolmer Elektromotoren de speciale Kolmer Topcoating ontwikkeld, welke de elektromotoren zeer goed beschermt en levensduur van uw machine verlengt.

Geen standaard producten

Alle installaties die in de champignonteelt gebruikt worden, lijken op het eerste oog misschien standaardoplossingen te zijn. Maar niets is minder waar. Ieder bedrijf heeft namelijk weer andere afmetingen, mogelijkheden en beperkingen. Samen met onze klanten gaan wij op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing voor hun agro bedrijf. Wij ontwikkelen en produceren al jarenlang elektromotoren volgens uw specifieke eisen en wensen. Kolmer Elektromotoren is dé specialist in klant specifieke oplossingen.

Daarnaast werken we uitsluitend met elektromotoren van de meest gerenommeerde merken zoals CEMP en Cantoni Motor. Merken waarbij kwaliteit, duurzaamheid en innovatie centraal staan. En middels onze goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u een breed pakket aan modificatiemogelijkheden aanbieden. Dus wanneer een standaard product niet voldoende is, passen onze vakmensen deze aan naar uw behoefte in uw situatie. Wanneer zelfs dat niet genoeg is kunnen we elektromotoren volledig naar uw specificatie vanaf de grond toe opbouwen, zodat we u zelfs bij uw meest veeleisende project van dienst kunnen zijn.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Heeft u een specifieke vraag? Of heeft u een uitdaging op het gebied van elektromotoren in de agrarische sector? Wij gaan die uitdaging graag met u aan. Neem vrijblijvend contact met ons op.

De machines van Hoving worden over de hele wereld geëxporteerd. Waarmee de motoren van Kolmer natuurlijk ook een mondiale toepassing krijgen. Meer weten?


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"