Aandrijving

20-08-2018

Elektromotor aandrijving. De kracht van Kolmer

Elektromotor aandrijvingen zijn er te kust en te keur. Van klein tot groot zijn deze op de markt verkrijgbaar, want alles wat rond moet draaien kan aangedreven worden door een elektromotor. Of het nu de aandrijving is voor een betonmixer op de bouw met een elektromotor van 1,5kW of een koelwater inlaatpomp van een chemische fabriek van 1,5MW, voor elke toepassing is wel een elektromotor te selecteren.

Branches in deze toepassing:

Aandrijving – Entertainment

Elektromotoren voor aandrijving in de entertainmentbranche. De kracht van Kolmer Veiligheid staat in de entertainmentbranche altijd centraal, zeker in attractieparken en de bijbehorende achtbaanconstructies. In de vele attractieparken die ons land telt, vindt u vele elektromotoren. Deze elektromotoren zorgen voor de bewegingen in het park. Van de nek van Lange Jan in de Efteling tot…

Aandrijving – Industrie

Elektromotoren voor industriële aandrijving. De kracht van Kolmer De elektromotoren zijn onmisbaar in de industriële sector. Want alles wat in beweging moet komen, kan in principe met een elektromotor aangedreven worden. En natuurlijk zijn er andere manieren van industriële aandrijving mogelijk zoals een lucht aangedreven motor en een hydrauliek motor. Het voordeel om een industriële…

Aandrijving – Infrastructuur & Bouw

Elektromotoren voor aandrijftechniek in de bouw & infra. De kracht van Kolmer In de bouw en de infrastructuur komen veel verschillende handelingen door middel van een elektromotor tot stand. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor aandrijftechniek in de bouw. Wanneer het over aandrijftechniek gaat, hebben we het over een aandrijving waardoor een…

Aandrijving – Machinebouw

Elektromotoren voor de aandrijving van machines. De kracht van Kolmer Machines en machineonderdelen worden door aandrijvingssystemen in beweging gebracht. De aandrijving is dus eigenlijk de kracht waarmee de machine wordt voortgestuwd. In de machinebouw zijn er verschillende aandrijfsystemen zoals mechanische aandrijvingen, elektrische aandrijvingen, pneumatische aandrijvingen en hydraulische aandrijvingen. Elektromotoren worden voor de aandrijving van machines…

Aandrijving – Maritiem & Scheepvaart

Elektromotoren voor aandrijving in de scheepvaart. De kracht van Kolmer Sinds enkele jaren is er een innovatie binnen de scheepvaart gaande. Op diverse gebieden is men druk bezig met vergroenen. Of het nou gaat om uitlaatgassennabehandeling, LNG, compleet aangepaste aandrijvingsvormen of brandstoftoevoeging. Wat betreft de voorstuwing vindt er een overgang plaats naar de elektrische variant.…

Aandrijving – Overige branches

Aandrijving. De kracht van Kolmer Het gebruik van elektromotoren is niet meer weg te denken uit onze wereld. De toepassingen die u om u heen ziet zijn eindeloos. Enkele extreme voorbeelden zijn de elektromotoren die worden toegepast in de mijnbouw. In Nederland hebben we geen mijnbouw meer, maar om kolen of andere grondstoffen te delven,…

De juiste elektrische aandrijving

Niet iedere standaard elektromotor kan in verschillende omstandigheden zijn werk goed doen. Omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol bij de selectie van de juiste elektrische aandrijving. Als er een hoge omgevingstemperatuur te verwachten is, dan moet er allereerst gekeken worden naar de warmteafgifte van de motor.

Zijn er hoge luchtvochtigheidsomstandigheden? Dan zal hier verder op ingezoomd moeten worden. Met de kennis en expertise van ons verkoopteam worden alle opties voor elektrische aandrijving besproken en uitgewerkt. Zo komen we samen tot een goede oplossing en de beste elektromotor voor aandrijving.

Kritische temperatuur

Bij de selectie van de elektromotor kijken we ook naar het gevraagde vermogen. Als de motor ‘te krap’ wordt gekozen, dan kan de temperatuur van de motor kritisch worden. Door een te hoge temperatuur kan de motor namelijk kapotgaan. De ‘bedrijfstemperatuur’ van de motor kan met gemak meer dan 70°C worden.

Als de interne ‘hot spot’ temperatuur, het warmste en kritische punt van een elektromotor in de wikkeling, boven de 155°C uitkomt, zal de elektromotor aandrijving kapotgaan door kortsluiting in de motor. Deze temperatuur is namelijk de smelttemperatuur van de toegepaste isolatiematerialen, die in isolatieklasse F vallen.

Wat valt er onder ‘aandrijving’?

Het begrip ‘aandrijving’ is erg ruim. Daar valt alles onder wat in beweging gebracht moet worden. Dat kan natuurlijk met een elektromotor, maar alleen als er elektriciteit aanwezig is. Elektriciteit kan ook door een dieselaggregaat, met daarin een generatorset, verzorgd worden. Andere manieren van aandrijvingen zijn met een verbrandingsmotor, met waterkracht of met windkracht. De molens die te bewonderen zijn op de Zaanse Schans, zijn een goed voorbeeld van aandrijftechniek door middel van een windmolen.

Deze molens hebben een grote bijdrage geleverd aan de Gouden Eeuw van ons land. Met behulp van de molens konden we sneller en beter planken zagen om onze schepen te bouwen. Deze aandrijftechniek werd later weer gebruikt om onze polders droog te malen zodat er land ontstond. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder aandrijving van de wind.

Milieubewuste elektrische aandrijftechniek

De industrialisatie van de afgelopen decennia heeft veel veranderd op het gebied van (elektromotor) aandrijving. De laatste jaren wordt bovendien meer aandacht gegeven aan de energieconsumptie van een elektromotor aandrijving. Iedere kWh energie die we gebruiken, zorgt namelijk voor zo’n 350g CO2-uitstoot.

Er zijn grote winsten te behalen als we de elektromotor zo kunnen selecteren dat hij zijn vermogen alleen geeft op het moment dat het echt gevraagd wordt. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we daarom voortdurend bezig elektromotoren voor de elektrische aandrijftechniek te verbeteren.

Meer informatie

Of u nu op zoek bent naar een elektromotor voor de elektrische aandrijving voor pompen of ventilatoren, voor mixers, mengers, transportbanden of complexe machines die granen verwerken, bij Kolmer Elektromotoren bent u aan het juiste adres. Wij bieden zeer hoogwaardige toepassingen en maatwerk oplossingen voor allerlei branches. Voor meer informatie over elektromotor aandrijving kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"