Aandrijving – Industrie

20-08-2018

Elektromotoren voor industriële aandrijving. De kracht van Kolmer

De elektromotoren zijn onmisbaar in de industriële sector. Want alles wat in beweging moet komen, kan in principe met een elektromotor aangedreven worden. En natuurlijk zijn er andere manieren van industriële aandrijving mogelijk zoals een lucht aangedreven motor en een hydrauliek motor. Het voordeel om een industriële aandrijving met een elektromotor aan te drijven is de schone manier.

Elektrische energie wordt omgezet in mechanische energie. Deze mechanische energie kan gebruikt worden om ieder willekeurig werktuig in beweging te zetten. Dit kan ook in samenstel van een tandwielkast om het toerental van het lastwerktuig nog beter te benaderen. Zelfs met een stuk open aandrijftechniek kan dit gerealiseerd worden. Onder open aandrijftechniek verstaan we een overbrenging door middel van een v-snaar of een ketting. Een combinatie van deze manieren is natuurlijk ook mogelijk.

Oplossingen:

Hoogovens

Elektromotoren voor hoogovens. De kracht van Kolmer Het produceren van staalplaten gaat letterlijk gepaard met water en vuur. Het vuur om staal te laten smelten en daarna uit te walsen tot dunne platen, water om het af te koelen. Het transport van staal, zoals bij Tata Steel in IJmuiden, geschiedt over een rollenbaan van 400…

Uitgebreide opties voor uw industriële aandrijving

Aangezien de industriële sector erg groot en divers is, zijn er ook veel combinaties mogelijk als we kijken naar de uitvoering van de motor. Bij Kolmer Elektromotoren kunnen we bijvoorbeeld beschermingsklassen verhogen om stof- en/of waterintreding in de motor tegen te gaan. Ook zijn er verschillende opties mogelijk als de motor voorzien moet zijn van een mechanische rem.

Wij helpen onze klanten graag door met ze mee te denken over de specifieke elektromotoren voor aandrijvingstoepassingen in een industriële setting.

De optimale oplossing voor aandrijving in de industrie

Vanuit onze kennis en kunde kunnen we aanbevelingen doen om zo samen met u tot de optimale oplossing te komen. Kolmer Elektromotoren biedt u toegevoegde waarde doordat wij met onze kennis en kunde u als klant kunnen begeleiden naar de juiste motorselectie voor uw de aandrijving in uw machinepark.

Vaak komt de selectie van de elektromotor als laatste aan de beurt. Dit betekent in de praktijk vaak dat de levertijd van de elektromotor maar kort mag zijn. Wilt u ook graag een aantal extra opties? Dan kan dit vaak een levertijd probleem betekenen. Gelukkig beschikken wij over een uitgebreide werkplaats waar onze monteurs zelf modificaties kunnen uitvoeren. En met hun jarenlange ervaring zijn ze vaak in staat om de meest gecompliceerde klantwensen toch in een aanvaardbare levertijd te realiseren.

Wij voorzien u graag van een passend advies voor uw industriële aandrijving

Waarom u voor uw elektromotoren ten behoeve van aandrijving moet kiezen voor Kolmer Elektromotoren? Omdat wij al jarenlang elektromotoren ontwerpen en produceren volgens specifieke klanteisen. Naast het leveren van standaard elektromotoren, ontwerpen en produceren wij ook motoren op maat.

Wij voorzien u graag van een passend en persoonlijk advies. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van Kolmer Elektromotoren.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"