Aandrijving – Infrastructuur & Bouw

20-08-2018

Elektromotoren voor aandrijftechniek in de bouw & infra. De kracht van Kolmer

In de bouw en de infrastructuur komen veel verschillende handelingen door middel van een elektromotor tot stand. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor aandrijftechniek in de bouw. Wanneer het over aandrijftechniek gaat, hebben we het over een aandrijving waardoor een machine of een machineonderdeel zich voortbeweegt. De aandrijftechniek kent veel verschillende onderdelen, waaronder dus ook de elektromotor.

Bent u op zoek naar een elektromotor voor uw hijskraan, torenkraan, containerkraan, elektrische hijskraan of portaalkraan? Wij helpen u graag met uw zoektocht naar de perfecte elektromotor.

Oplossingen:

Hijskraan motoren

Elektromotoren voor kranen. De kracht van Kolmer Hijskranen worden bediend door een gediplomeerd kraanmachinist. Er bestaan verschillende soorten kranen zoals hijskranen, havenkranen, containerkranen, torenkranen, halkranen en telescoopkranen. Welke kraan het meest geschikt is voor een bepaalde klus is afhankelijk van het doel waarvoor de kraan wordt gebruikt. Iedere kraan heeft zo zijn eigen toepassing en…

Toepassing van onze elektromotoren in de Rotterdamse haven

De Rotterdamse haven is één va de belangrijkste vormen van infrastructuur in Nederland. In de Rotterdamse haven vinden veel verschillende handelingen plaats die door middel van een elektromotor tot stand komen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan container handeling: grote vrachtcontainers moeten geladen en gelost worden door middel van een containerkraan.

Tijd is geld. Dit geldt zeker voor een schip aan de kade. Hoe sneller ze kunnen laden en lossen, des te beter het is voor het vervoersbedrijf. De toegepaste elektromotoren moeten dus mee kunnen in dat dynamische proces, het dynamische ‘spel’ om de containers zo snel mogelijk van het schip af te krijgen. Een lage massatraagheid draagt hier zeker aan bij.

Wanneer we alleen al kijken naar de rijwerkaandrijvingen van de hijskraan, dan moeten er goede elektromotoren toegepast worden. De elektromotor is voorzien van een rem om alles op zijn plaats te houden, maar ook van een encoder. Deze encoder zorgt ervoor dat er een exacte positie van de rotor as wordt doorgegeven. Op deze manier is de kraan perfect langs de kade te manoeuvreren. Om zo een optimale positie in te nemen om het laden en/of lossen zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Maatwerk staat bij ons centraal

Het leveren van klant specifieke elektromotoren voor de aandrijftechniek in de bouw gebeurt vanuit een gedegen inzicht in de specifieke huidige technologieën. Dit vraagt om kennis, kunde en ervaring tijdens zowel de ontwerp- als de ontwikkelingsfase. Ons toegewijde en ervaren team voert dit vakwerk voor de meest uiteenlopende applicaties uit. Maatwerk staat bij ons dan ook altijd centraal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een elektromotor volgens de nieuwe richtlijnen voor aandrijftechniek in de bouw? Neem dan contact met ons op. De adviseurs van Kolmer Elektromotoren staan graag voor u klaar met een vrijblijvend advies.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Een van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Een van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"