Aandrijving – Machinebouw

20-08-2018

Elektromotoren voor de aandrijving van machines. De kracht van Kolmer

Machines en machineonderdelen worden door aandrijvingssystemen in beweging gebracht. De aandrijving is dus eigenlijk de kracht waarmee de machine wordt voortgestuwd. In de machinebouw zijn er verschillende aandrijfsystemen zoals mechanische aandrijvingen, elektrische aandrijvingen, pneumatische aandrijvingen en hydraulische aandrijvingen. Elektromotoren worden voor de aandrijving van machines veelvuldig toegepast. Het grote voordeel van een elektromotor is dat ze aangesloten kunnen worden op een elektriciteitsnet.

Bent u op zoek naar de juiste elektromotoren voor de aandrijving van machines zoals een houtsnipper machine of een houthakselaar? Dan bent u bij Kolmer Elektromotoren aan het juiste adres.

Oplossingen:

Bomenschredder

Bomen. De kracht van Kolmer Er bestaan machines die monsterachtig zijn. Daarvoor heeft Kolmer motoren die ruimschoots aan dit predicaat voldoen. Zoals de houtchipmachine. Dat is een moloch die in zijn ‘opgesperde muil’ complete boomstammen laat verdwijnen. In deze machinerie worden ze compleet vermalen tot houtsnippers. De machine ontschorst de bomen eerst, vermaalt ze tot…

De aandrijving van bomenshredders

Een complexe klus in de machinebouw is toch wel de aandrijving van de bomenshredder. Bomenshredders zijn eigenlijk grote schaafmachines waar een hele boomstam wordt opgeschaafd om kleine snippers van te maken. Deze snippers komen vervolgens in een stal terecht of in een hok voor cavia’s of konijnen.

U kunt uzelf voorstellen dat een machine waar een complete boomstam ingaat, vraagt om een elektromotor met een groot vermogen. De motorselectie gaf ons een Catoni motor met een motorvermogen van maar liefst 315kW. Een hele mooie elektromotor voor zo een monsterachtige machine. De extra zware lagers kunnen zowel de druk van de schaafmessen weerstaan als ook het trillen van de hele installatie.

Elektromotoren voor de werktuig- en machinebouw: Specialistenwerk

Het ontwerpen van de juiste elektromotoren voor de aandrijving van machines zoals de bomenshredder is specialistenwerk. Door de ervaring, kennis en kunde van de professionele medewerkers van Kolmer Elektromotoren hebben we een aantal zaken op voorhand kunnen tackelen en vast kunnen leggen. Het resultaat? Een wood chipper die zijn weerga niet kent. En deze ervaring en kennis kunnen we natuurlijk ook inzetten voor de aandrijving voor één van uw machines. Wij gaan de uitdaging graag met u aan.

De juiste elektromotoren voor de aandrijving van machines in de machinebouw zijn verkrijgbaar bij Kolmer Elektromotoren. Wij leveren en modificeren motoren voor een breed scala aan machines.

Elektromotoren van de meest gerenommeerdere merken

Wij werken inmiddels al vele jaren samen met de wereldwijd opererende en meest gerenommeerde merken elektromotoren: Catoni Motor en CEMP. Beide merken zijn zeer innovatief en denken goed mee. Ons assortiment bestaat uit een grote variëteit elektromotoren voor de aandrijving van machines en aanverwante producten.

Bij Kolmer Elektromotoren leveren we klant specifieke motoren vanuit een gedegen inzicht in de huidige technologieën. Ons toegewijde en ervaren team voert dit vakwerk voor de meest uiteenlopende applicaties uit. Maatwerk staat bij ons dan ook altijd centraal. Dus, staat u voor een uitdaging op het gebied van elektromotoren? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan graag voor u klaar met een vrijblijvend advies en een passende oplossing.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Een van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Een van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"