Compressoren – Industrie

22-08-2018

Elektromotoren voor compressors. De kracht van Kolmer

Een compressor is een industriële pomp die lucht samenperst. De aandrijving van de compressor is in alle toepassingen gelijk, maar de lucht kan weer op veel verschillende manieren toegepast worden. Met hoge druk kan bijvoorbeeld een luchtstroom gecreëerd worden om een oppervlak schoon te blazen, maar lucht kan ook een luchtmotor aandrijven. Daarnaast wordt lucht ook veel toegepast in combinatie met luchtcilinders. De luchtaandrijving zorgt er dan voor dat er een cilinder wordt bediend die een lineaire beweging veroorzaakt, zoals aan het einde van een transportbandsysteem in een sorteercentrum.

Voor elke compressor hebben we bij Kolmer Elektromotoren de juiste elektromotor beschikbaar. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een elektromotor voor uw compressor of moet de compressor motor vervangen worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze professionele en ervaren medewerkers staan graag voor u klaar.

Oplossingen:

Lucht

Lucht. De kracht van Kolmer Een (elektromotor) compressor is een industriële pomp die lucht samenperst. Deze lucht kan vervolgens door een gebouw worden getransporteerd door een leidingstelsel met meerdere aftappunten. Zo kan men beschikken over een luchtslang met een bepaalde luchtdruk, om bijvoorbeeld even iets af te ‘blazen’. Compressoren bestaan er in vele uitvoeringen, zoals…

Wat is een compressor?

Een compressor is een gecompliceerde machine met een eigen karakter. Zoals alle lastwerktuigen heeft een compressor lastkarakteristiek. Hierin is het aanloopkoppel vaak van groot belang. Het moment waarop de compressor moet gaan draaien is een zwaar punt. Er moet namelijk een grote kracht worden overwonnen. De aanlooptijd is ook een factor die vaak meespeelt.

U begrijpt dat dit niet zo maar door elke elektromotor kan worden ingevuld. Een goede, actuele kennis van zaken is ook zeker in deze branche onmisbaar. De technische oplossing om tot een juiste selectie van de compressor elektromotor te komen, is van groot belang. Worden er compressoren in serie gebouwd? Dan is de beschikbaarheid ook altijd belangrijk. Bij Kolmer Elektromotoren kunnen we deze logistieke rol van u overnemen en u van een stuk voorraadonderhoud voorzien.

Verschillende soorten industriële compressoren

Er zijn veel verschillende soorten compressoren in vele uitvoeringen in de compressorbouw geïntroduceerd. Denk bijvoorbeeld aan zuigercompressoren, schroefcompressoren, geluid gedempte compressoren en een speciale compressor voor de techniek. Het principe van de compressor die gebruikt wordt in de industrie is gelijk, maar de grote kan oplopen tot enkele Megawatt.

Omdat er zoveel verschillende soorten compressoren zijn, is het hebben van een breed programma elektromotoren op voorraad een groot voordeel. Een voordeel dat wij kunnen bieden. Daarnaast kunnen we in onze eigen werkplaats modificaties aan de elektromotor voor de compressor uitvoeren, waardoor we nog steeds een korte levertijd kunnen garanderen.

Kies voor een elektromotor van Kolmer Elektromotoren

Waarom u voor een elektromotor voor uw compressor moet kiezen voor een compressor elektromotor van Kolmer Elektromotoren? Omdat wij inmiddels een jarenlange ervaring hebben opgebouwd in het ontwerpen en produceren van elektromotoren volgens uw specifieke wensen en eisen.

In samenspraak met u gaan we op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing qua compressor in de industrie. Wij leveren namelijk ook elektromotoren op maat.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"