Extruders

20-08-2018

Elektromotoren voor extrusie machines. De kracht van Kolmer

Voor het vervormen van materialen kan gebruikgemaakt worden van een techniek die ‘extruderen’ heet. Als er bijvoorbeeld een kunststof profiel gemaakt wordt, worden daarvoor kunststof korrels, granulaat genoemd, verwarmd en onder druk door een extrusiemal geduwd. Hiervoor is een redelijk grote kracht nodig, die elektromotoren voor extrusie machines kunnen leveren. Daarna wordt het kunststof afgekoeld door water en is het product klaar.

Branches in deze toepassing:

Extruders – Industrie

Energie-efficiënte elektromotoren voor extruders. De kracht van Kolmer Binnen uw bedrijf of organisatie staan innovatie, een grotere bedrijfszekerheid, lagere onderhoudskosten en energie-efficiëntie waarschijnlijk hoog op de agenda. Werkt u met extruders of extrusie-apparatuur? Dan hebben we bij Kolmer Elektromotoren een energie-efficiënte oplossing: de gelijkstroom (DC) elektromotor van uw extruder vervangen door een wisselstroom (AC) motor.…

Voor allerlei toepassingen

Een goed voorbeeld van extruderen is een pvc-buis. Door het geleidelijk toevoegen van granulaat perst de machine het pvc in de gewenste vorm. Na het afkoelen is de buis klaar. Deze buizen worden in diverse diameters geproduceerd met elektromotoren voor extruders.

Niet alleen kunststof is te extruderen, maar ook metaal en zelfs voedsel. Italiaanse pasta’s worden op grote schaal gemaakt met behulp van dit extrusieproces. Voor de bereiding van deze pasta’s zijn eerst elektromotoren nodig die het deeg maken. Daarna zal het deeg via een hopper, de grote trechter waar de grondstof in zit, naar de extruders worden geleid. Met een snijmes aan de uitgang worden de gewenste lengtes afgesneden en is het eindproduct gereed om bereid te worden tot een maaltijd.

Energiezuinig extrusieproces

Kolmer Elektromotoren levert elektromotoren voor extrusie machines die ingezet kunnen worden in verschillende productieprocessen, zoals metaal en kunststof maar ook voor plastic folie. Elektromotoren die in dit soort processen worden toegepast, maken veel draaiuren en zijn vaak voorzien van grote vermogens. Samen met u kijken we graag naar het optimaliseren van de machine en naar de mogelijkheid voor energiezuinige elektromotoren. Energie is namelijk een grote kostenpost in het extrusieproces.

Kolmer levert elektromotoren van 315kW voor extrusie machines van aluminium profielen, maar ook elektromotoren voor het fabriceren van een spiraalkoord voor het netjes en geordend samenbinden van kabels. Wat uw toepassing ook is, dankzij onze ruime voorraad kunnen we u bij iedere vraag helpen met een oplossing op maat.

Onze werkwijze

Omdat iedere organisatie uniek is en ieder applicatie anders, kijken we altijd samen met u naar uw wensen en eisen op het gebied van elektromotoren voor extrusie machines. We leveren niet alleen standaard elektromotoren voor extruders maar ontwerpen en produceren in onderling overleg ook motoren op maat. Dankzij onze kennis, kunde en ervaring kunnen wij voor de meest uiteenlopende applicaties een oplossing ontwerpen en ontwikkelen.

Indien gewenst kunnen we u eerst een 3D-model van onze standaardmotor toesturen, zodat u zelf kunt beoordelen of deze motor voor u geschikt zou kunnen zijn of dat we een maatwerk oplossing moeten bedenken. Ook de uitdaging voor een niet voor de hand liggende elektromotor gaan we graag aan!

Meer informatie

Een goed geoutilleerde werkplaats en de gerenommeerde elektromotoren van Cemp en Cantoni Motor zorgen ervoor dat we u een breed pakket aan modificatiemogelijkheden kunnen aanbieden.

Bij Kolmer Elektromotoren weet u bovendien altijd precies waar u aan toe bent. Uw vaste contactpersoon spreekt alle specificaties, levertijden en kosten met u door om het project goed te stroomlijnen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over alle mogelijkheden voor elektromotoren voor extrusie machines.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"