Extruders – Industrie

22-08-2018

Energie-efficiënte elektromotoren voor extruders. De kracht van Kolmer

Binnen uw bedrijf of organisatie staan innovatie, een grotere bedrijfszekerheid, lagere onderhoudskosten en energie-efficiëntie waarschijnlijk hoog op de agenda. Werkt u met extruders of extrusie-apparatuur? Dan hebben we bij Kolmer Elektromotoren een energie-efficiënte oplossing: de gelijkstroom (DC) elektromotor van uw extruder vervangen door een wisselstroom (AC) motor.

Oplossingen:

Extruderen

Elektromotoren voor extrusielijnen & extrusiemachines. De kracht van Kolmer Extruderen is een techniek die gebruikt wordt bij het vervormen van materialen. Vervormbare materialen, zoals kunststof, worden door een speciale extrusiemal geperst om ze de juiste vorm te geven. Extruderen is een proces dat continu of discontinu kan doorlopen. Extruderen word niet alleen gebruikt voor kunststoffen,…

Innovatieve extruders met Kolmer Elektromotoren

Extruders zijn ingewikkelde machines waar alledaagse dingen mee worden gemaakt. Extruderen is een techniek om vervormbaar materiaal zo door een matrijs te persen dat er staafmateriaal gevormd wordt. Op deze manier worden er allerlei producten gemaakt zoals deeg voor spaghetti, dropveters en aluminium profielen. Ieder product heeft zo zijn eigenschappen. Hierbij hoort dan ook weer een bepaald type machine met zijn eigen vermogen in kilowatts.

Een extruder wordt aangedreven voor één of meerdere elektromotoren. Hier werden doorgaans gelijkstroom (DC) motoren voor gebruikt. In de afgelopen jaren is er echter een trend ontstaan om deze elektromotor in de extruder te vervangen door een wisselstroom (AC) motor.

Onze extruder compatibele elektromotoren bieden een hoger rendement en minder energieverbruik

Het grote voordeel van de nieuwe generatie AC motoren is dat ze een veel hoger rendement hebben en daardoor ook minder energie verbruiken. Deze aandrijf- en motoroplossing verlaagt het jaarlijkse energieverbruik op een gemiddelde van 9%. Dit is vooral op de langere termijn interessant, aangezien over een periode van tien jaar 95% van de totale kosten van een elektromotor voor uw extruder direct verband houdt met het energieverbruik.

Standaard én speciale elektromotoren voor extruders

Bij kleinere extrusiebedrijven en extrusielijnen kan gekozen worden voor de standaard elektromotoren van Kolmer Elektromotoren. Deze elektromotor voor de extruder is bij ons uit voorraad leverbaar. Bij zwaardere en complexere industriële extrusie-apparatuur gaat het óf om standaardmotoren die naar wens worden aangepast óf motoren die nieuw worden ontworpen.

In samenwerking met een bekende extruder-leverancier hebben we een watergekoelde motor ontwikkeld. De motor is nog energiezuiniger en kleiner dan een standaard draaistoommotor. Hierdoor kan de installatie nog compacter uitgevoerd worden. De voordelen van deze watergekoelde motor? Een hoge vermogens/koppeldichtheid, een hoge omwentelingssnelheid en een laag traagheidsmoment.

Kolmer Elektromotoren voor een persoonlijk advies

Bij Kolmer Elektromotoren kennen we het proces en de werkwijze van het extruderen als geen ander. Hierdoor kunnen we u als klant ook helpen om tot de juiste elektromotor voor uw extruder te komen, om uw elektrische extruderaandrijving te verbeteren.

Onze persoonlijke aanpak in dit soort projecten zorgt ervoor dat we een goede kijk hebben op de applicatie. Zo kunnen we uw wensen vertalen naar een perfecte aandrijving voor uw extruder. Samen komen we tot een concept dat misschien niet altijd voor de hand ligt. Dát is de uitdaging.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"