Generatoren

20-08-2018

Elektromotoren voor generatoren. De kracht van Kolmer

Als we praten over een elektrische generator, dan praten we over het opwekken van elektrische energie. In veel gevallen wordt dit gerealiseerd door een generator aan een dieselmotor te koppelen. De elektromotor in de generator wekt dan elektrische energie op die gebruikt kan worden. Een nadeel van deze vorm is echter dat de dieselmotor veel lawaai maakt en niet overal mag worden toegepast.

Voor een kleinere vorm van energieopwekking kunnen we gebruikmaken van een kleine windgenerator. De generator wordt ingenomen door een permanente magneetuitvoering. Door het bewegen van een magneet in een spoel wordt er energie opgewekt, net als bij de dynamo aan een fietswiel. De ontwikkeling van de windgenerator is met veel proeven tot stand gekomen. De windkracht en de energieopwekking zijn op elkaar afgestemd en hebben erin geresulteerd dat de generator ook bij weinig wind nog energie opwekt.

Branches in deze toepassing:

Wereldwijde toepassing

Bij Kolmer Elektromotoren bent u aan het juiste adres voor een elektromotor voor een generator. De windgenerator kan in een 10′ container gebouwd worden en dan makkelijk verscheept worden over de hele wereld. Denk daarbij aan rampgebieden waarbij iedere vorm van elektriciteit is verdwenen. De container kan snel ter plaatse zijn en met een paar stappen is er elektriciteit beschikbaar.

De permanente magneet generator is het omgekeerde van een permanente magneet motor. Als een magneet in een spoel beweegt, ontstaat er elektriciteit. Dit principe gebruiken we bij een permanente magneet generator de andere kant op. Door de as van de motor door een windmolen te laten aandrijven, kan er dus energie van de klemmen worden afgenomen. Ook deze vorm van energieopwekking wordt wereldwijd toegepast.

Maatwerk oplossingen voor generatoren

Kolmer Elektromotoren levert zeer hoogwaardige maatwerk oplossingen. Ook een elektromotor voor een generator kunnen we op maat maken. Daarbij werken we uitsluitend met de meest gerenommeerde en grote merken motoren, namelijk Cemp en Cantoni Motor. Stuk voor stuk innovatieve merken van topkwaliteit.

Bij Kolmer kunt u een elektromotor voor een generator in verschillende uitvoeringen vinden. Indien gewenst kunnen we deze elektromotoren zelfs compleet ‘customizen’, waarbij we geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Samen met u denken we graag na over de meest geschikte oplossing voor uw specifieke situatie.

Waarom Kolmer Elektromotoren?

Ons team van specialisten ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert al jarenlang elektromotoren op maat naar de wensen en eisen van eindgebruikers. Hiervoor hebben we een zeer goed geoutilleerde werkplaats tot onze beschikking waarbij wij iedere elektromotor kunnen aanpassen. Ook kunnen we een ruim aanbod ‘standaard’ elektromotoren direct uit voorraad leveren. We kunnen u altijd eerst een 3D-model van onze standaardmotor toesturen, zodat u zelf kunt beoordelen of deze motor voor u geschikt zou kunnen zijn of dat we een maatwerk oplossing moeten maken. Dankzij jarenlange kennis en ervaring hebben we voor ieder vraagstuk een oplossing.

Voor welke elektromotor voor een generator u ook kiest, met een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie bent u altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Kolmer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"