Hydrauliek

20-08-2018

Elektromotoren voor hydrauliek. De kracht van Kolmer

Bij installaties waarbij complexe bewegingen gemaakt moeten worden, die ook nog eens gecontroleerd uitgevoerd moeten worden, bieden elektromotoren voor hydrauliek uitkomst. Voor iedere denkbare beweging kan een oplossing worden bedacht.

Een elektromotor maakt een roterende beweging. Het is niet altijd even gemakkelijk om daar een lineaire beweging van te maken. Uiteraard kan hiervoor een spindel gebruikt worden, maar een cilinder is een meer voorkomende manier van lineaire beweging. De cilinder wordt onder grote druk gevuld met olie. Deze druk zorgt ervoor dat de zuigerstang van de cilinder naar buiten wordt gedrukt. Als de zuigerstang weer naar binnen moet, wordt de olie er aan de andere kant ingepompt. Zo ontstaat een lineaire beweging die twee kanten op kan.

Branches in deze toepassing:

Hydrauliek – Infrastructuur & Bouw

Elektromotoren voor hydrauliek in de bouw en infra. De kracht van Kolmer Ons mooie kikkerlandje kenmerkt zich door zijn vele rivieren en kanalen. Om deze rivieren en kanalen, ondanks het aanzienlijke hoogteverschil, toch netjes op elkaar te laten aansluiten, is er een uitgebreid sluizenstelsel nodig. De sluizen en bruggen die Nederland kent zijn tegenwoordig ook…

Ruime ervaring met elektromotoren in hydraulische toepassingen

Kolmer Elektromotoren heeft ruime ervaring als het om elektromotoren voor de hydrauliek gaat. Zo plaatsten we al eens een hydrauliek aggregaat van ASI in Soest en aggregaten van Rijkers Hydrauliek bij toepassingen in de scheepvaart.

Ook leverden we de motor voor de (destijds) grootste grijper van zijn soort in de wereld. Hiervoor werd de elektromotor in de olietank gebouwd om ervoor te zorgen dat de grijpermond gesloten en geopend kon worden. Kolmer leverde de motor die in de olietank geplaatst werd. De motor had een vermogen van 37kW en werd in het Verre Oosten gebruikt voor het bergen van een gezonken autoschip. Het schip lag voor de haven en is met een enorme grijper in delen van de bodem afgehaald. De afmeting van de grijper was dusdanig dat er vele auto’s tegelijk konden worden geborgen. De grijper volbracht dankzij de krachtige elektromotor van Kolmer succesvol zijn taak.

De voordelen van elektromotoren voor hydrauliek

Cilinders voor een lineaire beweging worden breed toegepast: op een vuilniswagen, aan boord van schepen, op een verpakkingsmachine. De toepassingen zijn eindeloos. De oliedruk van installaties die complexe bewegingen moeten maken, wordt hierbij geregeld door een elektromotor. De motor pompt de olie op de gewenste werkdruk. Daarmee kan de installatie verder zijn werk doen. Dankzij een aantal ventielen en kleppen kunnen de gewenste bewegingen worden gerealiseerd.

De werkdruk van het systeem bepaalt het vermogen wat er uiteindelijk geïnstalleerd moet gaan worden. Rekening houdend met wat verliezen worden zo passende elektromotoren voor de hydrauliek geselecteerd. Veelal worden de motoren direct op de tank van het hydraulisch aggregaat gemonteerd. Zo blijft de installatie compact. Kolmer Elektromotoren denkt graag met u mee over de juiste elektromotor.

Is er maar een beperkte ruimte beschikbaar, dan kunnen we de elektromotoren voor de hydrauliek ook leveren in een speciale uitvoering. De motor kan dan in de tank met olie worden geplaatst. De gehele motor draait daardoor onder de olie, wat veel ruimte bespaart.

Meer informatie of sparren over uw hydrauliek vraagstuk?

Bent u ook benieuwd wat wij voor uw toepassing kunnen betekenen? Onze specialisten staan u graag te woord om u meer te vertellen over de vele mogelijkheden van Kolmer Elektromotoren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we u graag meer over ons aanbod, onze maatwerk oplossingen en onze transparante werkwijze.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"