Hydrauliek – Infrastructuur & Bouw

22-08-2018

Elektromotoren voor hydrauliek in de bouw en infra. De kracht van Kolmer

Ons mooie kikkerlandje kenmerkt zich door zijn vele rivieren en kanalen. Om deze rivieren en kanalen, ondanks het aanzienlijke hoogteverschil, toch netjes op elkaar te laten aansluiten, is er een uitgebreid sluizenstelsel nodig. De sluizen en bruggen die Nederland kent zijn tegenwoordig ook allemaal voorzien van aandrijfsystemen. Hierbij ligt een combinatie van een elektromotor en tandwielkast vaak voor de hand.

Bent u op zoek naar de juiste elektromotoren voor de hydrauliek in de bouw en/of infra? Bijvoorbeeld in watermanagement toepassingen zoals sluizenbouw of brugbouw? Bij Kolmer Elektromotoren denken we graag met u mee.

Oplossingen:

Sluizen

Sluizen. De Kracht Van Kolmer De Nederlandse sluizen hebben soms een interessante historie, waaraan Kolmer onlangs nog een stukje toevoegde. Het gaat dan over de Noordersluis in Utrecht, waar nog steeds schepen die de Vaartse Rijn aandoen worden geschut. De sluizen worden in de annalen al sinds de 12 eeuw genoemd, maar pas in 1815…

De Zuidersluis in Utrecht: te bedienen met hydraulische cilinders

Eén van de bekendste sluizen in Nederland is de Zuidersluis in Utrecht. De Zuidersluis is een prachtige, oude sluis in het Merwedekanaal die doorgang geeft naar de Lek. Wij van Kolmer Elektromotoren hebben geholpen om dit sluizencomplex te renoveren. Tijdens deze klus werd er gezocht naar een elegante manier van aandrijven. Een manier waarin onderhoudsvriendelijkheid en zo min mogelijk slijtage centraal staan.

Tijdens deze klus werd er gezocht naar een elegante manier van aandrijven. Er is voor gekozen om de sluisdeuren te bedienen door middel van hydraulische cilinders. Deze cilinders worden door middel van hydrauliek druk uitgestuurd en ingetrokken, de sluisdeur gaat dus netjes open en dicht.

Per deur bestaat de installatie uit een hydrauliek aggregaat met daarop een elektromotor om de installatie van de juiste druk te voorzien. Het secundaire systeem neemt alle draaiende delen voor zijn rekening. Een derde elektromotor is bedoeld voor aandrijving van de filterunit om de olie zuiver te houden.
De cilinders zijn voorzien van allerlei sensoren om de beweging zo soepel mogelijk te laten verlopen. De sluiswachter heeft vanaf zijn lessenaar alle knoppen om de sluis te bedienen. Het waterverkeer wordt op die manier netjes door het sluizencomplex heen geloodst.

Het prachtige uiterlijk behouden

De meeste sluizen die Nederland rijk is, hebben een prachtig uiterlijk. Meestal wordt er bij renovatie gedacht aan een ingrijpende verandering, ook qua uiterlijk. Maar met deze ingenieuze manier van renovatie blijft het uiterlijk van de sluis onveranderd. Het enige wat verandert is de aandrijving van de sluisdeuren: deze is weer helemaal gemoderniseerd en kan weer vele jaren mee.

Uw wensen staan centraal

Of uw vraagstuk nou gaat over de reguliere bouw, infra, brugbouw of sluizenbouw: uw wensen staan bij Kolmer Elektromotoren altijd centraal. Door onze grote voorraad elektromotoren beschikken we altijd over de juiste elektromotoren voor hydrauliek in de bouw en infra. Al onze elektromotoren voldoen aan de IEC-normen. Dit zijn internationaal erkende normen die vaak als basis worden gebruikt om technische eisen te harmoniseren.

Wij ontwerpen en produceren al jarenlang elektromotoren die voldoen aan uw specifieke eisen. Meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Een van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Een van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"