Kaapstanders

20-08-2018

Elektromotoren voor Kaapstanders. De kracht van Kolmer

Kolmer Elektromotoren uit Putten levert een breed en gevarieerd aanbod elektromotoren, waaronder elektromotoren voor Kaapstanders. Een kaapstander is een verticale lier die wordt toegepast aan boord van schepen en op de kade. Ze worden gebruikt om zeilen mee te trimmen en ook de grotere zeeschepen mee af te meren aan de kade. Ook aan boord van een zeilboot zijn deze apparaten te vinden. Hier worden ze vaak met een slinger bediend.

Voor de grotere installaties hebben wij een speciale elektromotor ontworpen. Als de installatie op de kade of op de aanmeersteiger staat, dan is een elektromotor een handig hulpmiddel om de zware trossen van het schip binnen te halen. De tros wordt met de Kaapstander binnengehaald en vastgelegd om de haak. Met behulp van de lier aan boord van het schip wordt de tros daarna strakgetrokken.

Branches in deze toepassing:

Kaapstanders – Maritiem & Scheepvaart

Elektromotoren voor kaapstanders in de maritieme sector. De kracht van Kolmer De kaapstander is een onmisbaar element in de maritieme sector. Een kaapstander, ook wel windas genoemd, is een verticale ankerlier die gebruikt wordt om meertrossen te hieuwen. Hij helpt dus bij het inhalen van de trossen van een schip. Vaak wordt er een hulplijn…

Geschikt voor de meest barre omstandigheden

Wat betreft elektromotoren voor Kaapstanders is er veel variatie op de markt. Er is een breed aanbod aan uitvoeringen van de motoren te vinden. De werkomstandigheden zijn daarbij erg belangrijk voor de kwaliteit en het rendement van elektromotoren. Worden de motoren op Kaapstanders gebruikt die in de tropen staan opgesteld, dan moet er rekening gehouden worden met hoge omgevingstemperaturen.

Hetzelfde geldt voor installaties die in bijvoorbeeld Sakhalin, Rusland, staan, waar de temperatuur in de winter tot -50°C kan dalen. Bij elk project is het weer een uitdaging om te kunnen voldoen aan de gestelde omstandigheden. De specialisten van Kolmer Elektromotoren gaan deze uitdaging graag aan. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij al vele maatwerk elektromotoren voor Kaapstanders mogen leveren.

Maatwerk kaapstander oplossingen

Kolmer Elektromotoren beschikt over een zeer goed geoutilleerde werkplaats, waardoor we een uitgebreid pakket aan modificatiemogelijkheden voor elektromotoren kunnen aanbieden. De elektromotoren kunnen bijvoorbeeld worden voorzien van een rem. Na het spanningsloos maken van de motor zal de motor-as dan direct tot stilstand komen. Dat is voor de werkomstandigheden en voor de bediener van de elektromotor natuurlijk een veilig idee.

Ieder project waarvoor wij aan de slag gaan, wordt door ons deskundige team van alle kanten beoordeeld en met de expertise en de ervaring van onze specialisten wordt de functionele specificatie van de elektromotor bepaald. Zo komen we tot een maatwerk oplossing die geheel aan de wensen en eisen van u als klant voldoet. Voor het afmeren van zeeschepen bij Mampaey Offshore Industries mochten wij bijvoorbeeld al maatwerk Kaapstanders leveren.

Meer informatie of sparren over uw kaapstander vraagstuk?

U bent bij Kolmer aan het juiste adres voor een maatwerk oplossing voor uw specifieke situatie. Maatwerk is onze specialiteit. Onze jarenlange ervaring en actuele kennis zetten we graag in om u aanbevelingen te kunnen doen voor de optimale oplossing. In onze uitgebreide werkplaats kunnen we zelf modificaties uitvoeren en extra opties toevoegen aan de elektromotor van uw keuze. En dat allemaal binnen een aanvaardbare tijd!

Dankzij onze persoonlijke aanpak weet u bovendien altijd op welke levertijden en kosten u moet rekenen. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden of wilt u meer informatie over onze elektromotoren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren medewerkers staan u graag te woord.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"