Koeltechniek

20-08-2018

Elektromotoren voor de koeltechniek. De kracht van Kolmer

De elektrotechniek en de koeltechniek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de meeste gevallen wordt de energie voor de aandrijving geleverd door elektromotoren. Regeling, bewaking en sturing van de koelinstallaties en luchtbehandelingsinstallaties gebeurt ook met behulp van elektrotechniek. Van relatief kleine elektromotoren voor de koeltechniek tot enorme manshoge exemplaren voor de koudetechniek: Kolmer Elektromotoren levert maatwerk oplossingen.

Branches in deze toepassing:

Koeltechniek – Machinebouw

Elektromotoren voor koelmachines. De kracht van Kolmer Binnen de machinebouw zijn er nog tal van andere takken te benoemen, waaronder de koeltechniek. Bedrijven in de koeltechniek of de koudetechniek werken met behulp van koelinstallaties, grote koelhuizen of zelfs vrieshuizen waarbij de temperatuur gecontroleerd moet worden. Koelinstallaties maken het mogelijk om processen, producten of ruimten te…

Hoogwaardige elektromotor toepassingen in de koeltechniek

Wij bieden zeer hoogwaardige toepassingen in de koeltechniek. Van complete luchtbehandelingssystemen tot industriële koelventilatoren. Denk aan de horeca, industriële koelers en diverse koel- en vrieshuizen. Compressoren zorgen ervoor dat koelmiddelen worden samengeperst, waarna een condensator warmte aan de ruimte onttrekt. Hierdoor verdampt de koelvloeistof. Door met een ventilator over de koelribben lucht te blazen, ontstaat er koude lucht waarmee ruimten worden gekoeld. Voor zowel de condensatie als de ventilatoren op het gebied van koeltechniek zijn er elektromotoren nodig.

Wij werken uitsluitend met de meest gerenommeerde, grote merken motoren: Cantoni Motor en Cemp. Zeer innovatieve merken die hoge kwaliteit bieden en altijd met ons meedenken. Inmiddels bestaat ons assortiment voor de koeltechniek en luchtbehandeling techniek uit een grote variatie aan elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken. Indien nodig kunnen we deze elektromotoren compleet ‘customizen’ om aan de vraag van u als klant te voldoen.

Energiebesparing in de koudetechniek met efficiënte elektromotoren

Er zijn tientallen manieren om te besparen op koelen en vriezen. Welke maatregelen het meeste opleveren, hangt af van uw bedrijfssituatie. Heeft u of hebben uw klanten het milieu hoog in het vaandel staan en bent u op zoek naar energiebesparende oplossingen en maatregelen? Voor de meest efficiënte elektromotoren voor de koudetechniek bent u bij ons aan het juiste adres. Kolmer Elektromotoren denkt graag met u mee voor de meest geschikte oplossing in uw specifieke situatie. Wij zetten namelijk in op innovatieve technieken en daarmee automatische ook op energiebesparing.

Kies voor de elektromotoren van Kolmer Elektromotoren

Waarom u voor uw elektromotoren in de koeltechniek moet kiezen voor Kolmer Elektromotoren? Omdat wij al jarenlang elektromotoren ontwerpen en produceren volgens uw specifieke eisen. Want naast het leveren van standaard elektromotoren, ontwerpen en produceren we ook motoren op maat. Samen met u gaan we op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing, want door onze zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u een uitgebreid pakket aan modificatiemogelijkheden aanbieden. Kennis, kunde en ervaring staan bij ons toegewijde team aan vakmensen centraal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze elektromotoren in de koudetechniek? Of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"