Lieren

20-08-2018

Elektromotoren voor lieren. De kracht van Kolmer

Met een (elektrische) lier kunnen zware gewichten gecontroleerd verplaatst worden. In de scheepvaart, aan boord van een schip, zijn altijd een aantal lieren te vinden voor het bedienen van het anker. Ook het liften van het gewicht bij een hijskraan wordt door een (takel) lier veroorzaakt. Zelfs in een windmolen worden kleine lieren voor service doeleinden gebruikt, zoals het omhoog hijsen van gereedschap of een elektrische lier voor onderdelen voor de monteur.

Branches in deze toepassing:

Lieren – Maritiem & Scheepvaart

Elektromotoren lieren in de maritieme sector en scheepvaart. De kracht van Kolmer Lieren zijn er niet alleen in veel verschillende vormen en maten. Nee, de lier wordt ook voor verschillende toepassingen gebruikt. Van een eenvoudige, standaard lier voor een kabel op een trommel te rollen tot een ingewikkelde toepassing op een grote hijskraaninstallatie. Bij Kolmer…

Altijd een oplossing voor uw lier

Van de kleine lieren van 0,75kW voor het hijsen van een paar honderd kilo tot aan de grote offshore lieren met elektromotoren van meer dan 250kW, er is altijd een oplossing te bedenken. De omstandigheden aan boord van een schip zijn voor de elektrische delen van de ankerlier vaak een uitdaging. Water en elektra gaan nu eenmaal niet samen. Een hoge beschermingsklasse moet dus gewaarborgd blijven bij elektromotoren voor lieren.

Zeker als de lieren worden uitgevoerd met encoders die voor een terugkoppeling van het besturingssysteem worden gebruikt. Vaak worden deze encoders ook gebruikt als de elektromotoren zijn voorzien van een rem. De lieren kunnen dan op ieder gewenst moment tot stilstand komen. De rem houdt de last dan ook nog eens vast.

Elektromotoren voor lieren, standaard of op maat.

Bijna iedere lier kan op verzoek worden gemodificeerd. Specifieke oplossingen en uitvoeringen van een lier zijn geen probleem. Aan de besturingskant is ook alles mogelijk wat u kunt bedenken. Om tot de juiste elektromotoren voor lieren te komen, voor bijvoorbeeld een elektrische takel of een elektrische bouwlier, beginnen we in de werkplaats. Kolmer Elektromotoren beschikt over een zeer goed geoutilleerde werkplaats, waardoor we een uitgebreid pakket aan modificatiemogelijkheden voor elektromotoren kunnen aanbieden.

In onze eigen werkplaats maken we een prototype met daarin uw wensen verwerkt. Dit prototype gaan we testen. In de testfase kunnen nog allerlei wijzigingen aan de uitvoering aangebracht worden. Nadat we het prototype helemaal getest hebben, laten we de elektromotoren voor lieren in onze fabriek in Polen maken. De ontwikkeling komt dus helemaal in samenwerking met u tot stand.

Ruime ervaring in elektromotoren voor lier toepassingen

Dankzij onze jarenlange expertise en actuele kennis kunnen we u aanbevelingen doen voor de meest optimale oplossing voor een elektromotor. Onze specialisten hebben veel ervaring en bepalen de functionele specificaties van elektromotoren voor lieren. Moeten er nog extra opties aan de elektromotor toegevoegd worden, zoals een rem? We maken het graag mogelijk. En dat allemaal binnen een aanvaardbare tijd!

Van koppellieren om de duwboot en de duwbak met elkaar te verbinden tot hijslieren voor grote hijskranen of een encoder achter op de motoras, waarmee de positie van de as precies kan worden weergegeven en een ‘closed loop’ plaats kan vinden, we verzorgen het graag voor u.

Meer informatie of sparren over uw lier vraagstuk?

Dankzij onze persoonlijke aanpak weet u bovendien altijd op welke levertijden en kosten u moet rekenen. Daar zijn we graag duidelijk en transparant over. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden of wilt u een offerte of meer informatie over onze elektromotoren voor lieren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"