Mengers – Voedselindustrie

22-08-2018

Elektromotoren voor mengmachines in de voedselindustrie. De kracht van Kolmer

In de voedselindustrie zijn er op grote schaal mengmachines te vinden voor allerlei producten. En ieder product heeft weer zijn unieke eigenschappen, dus vraagt ook weer om zijn eigen manier van mengen. Waar het ene product met een laag toerental moet worden gemengd, heeft een ander product juist een hoog toerental nodig. Voor elke toepassing is er wel een geschikte mengmachine te vinden. Zo zijn er onder andere poedermengers, lintmengers, peddelmengers, vloeistofmengers en zelfs groentemengers. Het aanbod mengmachines in de voedselindustrie is enorm.

Er is dus vraag naar een breed assortiment van elektromotoren. Bij Kolmer Elektromotoren beschikken we over een breed assortiment elektromotoren van de meest gerenommeerde merken. Wij helpen u graag met uw zoektocht naar de meest effectieve en efficiënte oplossing in uw situatie.

Oplossingen:

Mengen

Elektromotor voor industriële mixers. De kracht van Kolmer In onze supermarkten is een jungle aan producten te vinden. Alleen al het assortiment aan sausen voor de bereiding van onze dagelijkse maaltijden is een paar schappen groot. Voordat deze producten in de supermarkt te vinden zijn, is de producent druk bezig geweest om het recept te…

Verschillende manieren van aandrijven

Aangezien er zoveel verschillende uitvoeringen van mengmachines zijn, is de manier van aandrijven voor elke machine speciaal. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een open aandrijfsysteem met v-snaren en/of kettingen, maar een combinatie met een tandwielkast behoort ook tot de mogelijkheden. Een andere oplossing is een elektromotor met een frequentie omvormer. Dan heeft u een traploos regelbare aandrijving die u naar wens kunt instellen. Deze kan ieder gewenst toerental realiseren en de mengmachine ook voor vele eindproducten op het gebied van voeding geschikt maken.

Decentrale aandrijftechniek

Bij systemen met een decentrale aandrijving wordt de frequentieregelaar direct in de installatie gebouwd en dicht bij/direct op de motor gebouwd. Op deze manier hoeven er geen speciale maatregelen genomen te worden voor EMC storingen. De voedingskabels behoeven ook geen extra aardscherm te hebben. Dit zorgt voor een daling in de totale kosten van de elektrische installatie. Is er sprake van een storing? Dan is het uitwisselen stukken eenvoudiger dan wanneer de regelaar in de schakelkast is ingebouwd.

De voordelen van decentrale oplossingen hebben betrekking op alle aspecten van projectplanning, onderhoud en service. Vaak leidt de keuze voor een veldbus oplossing of de kosten van de perimeter en controlelijnen tot de beslissing om een decentrale installatie te bouwen.

Voor elke mengmachine de perfecte aandrijving

Bij de mengmachine staat het te mengen product centraal. Bij het vinden van de perfecte elektromotoren voor de aandrijving komen allerlei aspecten van het product naar voren. Na een zorgvuldige analyse maken wij een voorstel voor de toe te passen elektromotor. Op deze manier krijgt u de perfecte aandrijving voor uw mengmachine. Voor welke aandrijving er uiteindelijk gekozen wordt, is aan de machinebouwer. Wij voorzien deze persoon graag van alle technische specificaties die hij wenst.

Bij Kolmer Elektromotoren beschikken we over een breed en uitgebreid programma aan elektromotoren. Voor elk vraagstuk vinden wij een passende oplossing.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"