Onderwijs

22-08-2018

Scholing over elektromotor toepassingen. De kracht van Kolmer

Er zijn veel applicaties waarbij de aandrijving met een elektromotor gerealiseerd kan worden. Er zijn echter in de combinatie van elektromotor en lastwerktuig veel verschillen. Ieder lastwerktuig heeft zo weer zijn eigen specificaties. Bij een ventilator bijvoorbeeld wordt er op het moment van het starten van de motor weinig tot geen vermogen van de motor gevraagd. Bij het ijken van een transportband waar een last op ligt, moet de motor wel direct een hoeveelheid vermogen leveren.

Oplossingen:

Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs. De kracht van Kolmer ‘Afnemers’ van leerlingen uit het praktijkonderwijs klagen nog wel eens dat de leerlingen veel theoretische, maar minder technische kennis hebben. Dat zal de pupillen van de Technische Scholengemeenschap Jacobus Fruytier te Apeldoorn nauwelijks overkomen. Dat is voor een deel te danken aan de elektromotoren van Kolmer, die in nauwe samenwerking…

Scholingen

Bent u benieuwd hoe een motor zich in uw toepassing zal gaan gedragen? Kolmer Elektromotoren komt graag bij u langs om een scholing te verzorgen, waarbij we een breed gebied aan toepassingen behandelen. In de scholingssessie wordt het programma afgestemd op uw behoeften. De scholing kan geheel op maat voor u worden gehouden. De inhoud wordt daarbij vooraf met u afgestemd. Doordat we specifiek uw applicatie bekijken, is een scholingssessie altijd bijzonder leerzaam.

We kunnen een scholingssessie zowel intern als extern organiseren. Trainingen verzorgen we bij u op locatie of bij ons. Er zijn zo veel onderwerpen die op de agenda kunnen staan, dat iedere training weer uniek is. Na de training wordt aan iedere deelnemer een certificaat van deelname uitgereikt.

U kunt daarnaast altijd bij Kolmer Elektromotoren terecht voor het aanleveren van lesmateriaal. Wij werken samen met verschillende nationale opleiders, zoals de Leergang Elektromotoren en verschillende technische cursussen. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied? Wij bieden u graag praktijk ondersteuning en training.

Week van de Techniek

In de landelijke ‘Week van de Techniek’ leiden we kinderen rond en brengen we ze in contact met de dynamische wereld van onze elektromotoren. Wij dagen de kinderen uit om bij zichzelf na te gaan of ze elektromotoren gebruiken. Ook ervaren ze aan den lijve hoeveel kracht een elektromotor kan ontwikkelen. Een actief programma waar altijd veel positieve terugkoppeling op gegeven wordt, zowel van de kinderen als van de onderwijzers.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Kolmer Elektromotoren op het gebied van onderwijs toepassingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag wat we voor u en uw organisatie kunnen betekenen. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring kunnen we u veel kennis en inspiratie bieden. Hierbij kunnen we putten uit vele voorbeelden uit onze dagelijkse praktijk. Zo vindt u onze elektromotoren bijvoorbeeld in elektrische walsen, compressoren, generatoren en mengers.

Omdat onze medewerkers stuk voor stuk passie voor hun vak hebben, weten ze deze vakkennis ook met veel enthousiasme over te brengen. Dus of het nu gaat om een leerzame stage voor leerlingen of een verdieping voor leraren, bij Kolmer Elektromotoren bent u er zeker van dat het een boeiende scholingssessie zal worden.

Met een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie is het prettig zakendoen. U weet altijd precies waar u aan toe bent bij Kolmer Elektromotoren. We werken zeer transparant en houden u altijd op de hoogte van de status van een project. Wilt u graag een keer kennismaken met ons? Schroom dan zeker niet om contact op te nemen!


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"