Pompen

20-08-2018

Elektromotoren voor pompen. De kracht van Kolmer

Pompen zijn er van klein tot groot. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als de kelder weer eens is ondergelopen na een zware regenbui, dan wordt het dompelpompje uit de garage gehaald en is de kelder binnen een paar uurtjes weer droog. Dat is een eenvoudig voorbeeld van een toepassing van een elektromotor bij het pompen van water.

Voor de watervoorziening in heel Nederland wordt een veelvoud aan elektromotoren gebruikt. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat er op iedere verdieping van een flat water uit de kraan komt als deze opengedraaid wordt. Dat gaat echter niet vanzelf, daar zijn pompen voor nodig om het water op druk te krijgen, zodat het op iedere hoogte uit de kraan komt. Deze installaties worden drukverhogingsinstallaties genoemd. Ook hierbij zijn elektromotoren onmisbaar.

Branches in deze toepassing:

Pompen – Watermanagement

Elektromotoren voor pompen bij watermanagement. De kracht van Kolmer In de watermanagement industrie houdt men zich bezig met het krijgen en behouden van het Nederlandse waterpeil op het gewenste niveau. Hiervoor zijn de juiste pompen, aandrijvingen, leidingswerken en roosterreinigers van belang. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor pompen bij het watermanagement. Elektromotoren…

Pompen – Petrochemie

Elektromotoren voor pompen in de petrochemie. De kracht van Kolmer Binnen de petrochemie houdt men zich bezig met de verwerking van aardolie en de producten daaruit. Petrochemie vindt vooral plaats in olieraffinaderijen. Explosiegevaarlijke omgevingen dus. U begrijpt het waarschijnlijk wel: binnen het petrochemische proces is stilstand catastrofaal voor de producent. Komt het proces tot stilstand?…

Onze elektromotoren voor pompen bieden vele mogelijkheden en toepassingen

Pompen zijn ook nodig voor het controleren van ons grondwaterpeil. Als we hiervoor geen pompen zouden toepassen, dan zou een groot deel van Nederland onder water staan. In Schardam (Noord-Holland) heeft Kolmer Elektromotoren bijvoorbeeld een project uitgevoerd met een aantal grote elektromotoren. De pompen draaien hier in een boezemgemaal, waarmee wordt gezorgd dat als er te veel water in de polder is, er water naar het Markermeer wordt gepompt. De maximale capaciteit van die pompen is 2000m3 water per minuut. Deze grote elektromotoren zijn slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden en toepassingen van de elektromotoren van Kolmer Elektromotoren.

Niet alleen water wordt verpompt. Er worden ook pompen gebruikt in honderden andere toepassingen. Mayonaise wordt ook door een pomp verplaatst om het in een fles of een pot voor bij u op tafel te krijgen. Zelfs paprika’s en aardappelen worden met een pomp door de fabriek gepompt. En dat zonder dat het product beschadigd raakt.

Standaard en maatwerk oplossingen voor pomp toepassingen

Of het nu gaat over vloeistoffen of over hoge viscositeitsproducten, we verpompen de meest uiteenlopende zaken. Alles is mogelijk. Dat vraagt vaak niet om een standaard oplossing, maar juist om een maatwerk oplossing. Bij Kolmer Elektromotoren kunt u voor beiden terecht. Een ruim aanbod ‘standaard’ elektromotoren kunnen we direct uit voorraad leveren. We sturen u dan eerst een 3D-model toe, zodat u kunt beoordelen of een standaardmotor voor u voldoende is.

Maar ook een maatwerk oplossing voor bijvoorbeeld een centrifugaalpomp of schoonwaterpomp gaan we niet uit de weg. Samen met u gaan we graag op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing, want door onze zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u een uitgebreid pakket aan modificatiemogelijkheden aanbieden.

Meer informatie of sparren over uw pompen vraagstuk?

We zijn altijd transparant over onze levertijden en kosten. Een korte doorlooptijd en optimale voorraad zijn slechts enkele van onze vele voordelen. Ook voor logistieke uitdagingen staan wij graag met u in contact. Hiervoor heeft u een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie. Wij kunnen bovendien voorraadhoudend zijn en de productidentificatie voor u eenvoudig maken. Kolmer Elektromotoren is er dus voor u gedurende het gehele traject. Hierdoor beschikt u snel over het benodigde vermogen. Neem voor meer informatie over onze mogelijkheden of een offerte op maat vrijblijvend contact met ons op.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"