Pompen – Petrochemie

22-08-2018

Elektromotoren voor pompen in de petrochemie. De kracht van Kolmer

Binnen de petrochemie houdt men zich bezig met de verwerking van aardolie en de producten daaruit. Petrochemie vindt vooral plaats in olieraffinaderijen. Explosiegevaarlijke omgevingen dus. U begrijpt het waarschijnlijk wel: binnen het petrochemische proces is stilstand catastrofaal voor de producent. Komt het proces tot stilstand? Dan moet eerst alles schoongemaakt worden, voordat het weer kan worden opgestart. Dit kost een hoop tijd en dus ook geld. De oplossing? Redundante installaties. Doet er zich een calamiteit voor, dan kan er snel overgeschakeld worden naar een andere pomp. Dit garandeert continuering van het proces.

Oplossingen:

ATEX Pompen

Explosieveiligheid. De Kracht Van Kolmer Het verpompen van brandgevaarlijke stoffen, zoals benzine, ethanol, paraffine en dergelijke vereist een speciaal soort pompen: ATEX-pompen. Kolmer levert die in verschillende types en capaciteiten. De lettercombinatie ATEX staat voor het Franse ATmosphères EXplosibles. Het gaat hier om Europese richtlijnen inzake behandeling van explosiegevaarlijke stoffen die in 1996 van kracht…

Elektromotoren in petrochemische toepassingen. Volgens de juiste richtlijnen.

Het is van belang dat de elektromotoren die voor de pompen in de petrochemie gebruikt worden, explosieveilige motoren zijn. Dat ze voldoen aan bepaalde ATEX richtlijnen. ATEX behelst alle situaties waar een kans bestaat op explosiegevaar. De afkorting staat voor Atmosphere Explosible. Het is belangrijk dat bedrijven en organisaties die werken in explosiegevaarlijke omgevingen, maatregelen nemen om de veiligheid van hun werknemers te garanderen.

Bij Kolmer Elektromotoren hebben we standaard elektromotoren, die voldoen aan de ATEX normen, in onze voorraad. Maar met de elektromotor komt ook nog het nodige papierwerk. Elektromotoren zijn voorzien van de nodige certificaten. Een ATEX product moet geleverd worden met een Conformiteitsverklaring. In deze verklaring is opgenomen dat de elektromotor voldoet aan de geldende Europese normen. Daarnaast vindt u op onze motoren ook een certificaatnummer van de betreffende keuringsinstantie, ofwel Notified Body, NB of NoBo. Tenslotte wordt de elektromotor ook geleverd met een bedrijfs- en bedieningsvoorschrift. Al deze papieren en certificaten zorgen ervoor dat het product geheel aan de richtlijnen voldoet.

Dé specialist in klant specifieke elektromotor oplossingen in de petrochemie

Als specialist in klant specifieke oplossingen werken we met elektromotoren van de meest gerenommeerde merken zoals CEMP en Cantoni Motor. Ons brede leveringsprogramma wordt ondersteund door een optimale voorraad aan uitvoeringen. En door middel van onze zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u ook een breed pakket aan modificatiemogelijkheden aanbieden. Hierbij kunt u onder andere denken aan remmotoren, opgebouwde handbediende ster-driehoek schakelaars, klant specifieke motorassen en allerlei kleuren en coatings.

De juiste kennis en kunde

Het hebben van de juiste kennis en kunde is in dit vakgebied erg belangrijk. Bij Kolmer Elektromotoren beschikken we over de juiste kennis en kunde. Door de juiste vragen te stellen helpen we onze klanten. Op explosieveiligheid mag namelijk geen concessie gedaan worden.

Bent u benieuwd wat we qua elektromotoren voor uw pompen in de petrochemie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze professionele medewerkers staan u graag te woord.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Een van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Een van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"