Transportbanden

10-08-2018

Elektromotoren voor transportbanden. De kracht van Kolmer

Elektromotoren worden voor transportbanden in allerlei branches gebruikt. Een goed voorbeeld van een transportband is die van de grote bierbrouwers van Nederland. De lege flessen schieten met hoge snelheid voorbij. De transportbanden zijn allemaal op elkaar afgestemd en zorgen ervoor dat de flessen netjes door de vullijn gaan en vervolgens in een kratje terechtkomen. Ook bij de kassa’s van supermarkten zijn aanvoerbanden onmisbaar.

Als we naar grotere installaties kijken, vinden we transportbanden bij onder andere energiecentrales. Daar worden de kolen met lange transportbanden naar de oven geleid. Deze banden kunnen gemakkelijk 50 meter of langer zijn. De elektromotor die daar voor nodig is, kan ook gerust imposant worden genoemd.

Andere sectoren maken ook graag gebruik van transportbanden. Het is een eenvoudige manier om een deel van het interne transport te realiseren. In de landbouw zien we het veelvuldig en in de voedselindustrie zijn transportbanden zeker onmisbaar. Kolmer Elektromotoren levert elektromotoren voor een groot aantal toepassingen.

Branches in deze toepassing:

Transportbanden – Agrarisch

Agrarische Transportbanden. De kracht van Kolmer Transportbanden zijn er in de agrarische industrie in veel verschillende afmetingen, opvoerhoeken, breedtes en hoogtes. Transportbanden zijn vaak rubberen matten die op een frame draaien waarbij er een aandrijfrol is opgenomen. Deze rol wordt dan vaak door middel van een ketting overbrenging met een elektromotor gekoppeld. De elektromotor vormt…

Onze elektromotoren sluiten naadloos aan op de specificaties binnen uw sector

Iedere sector heeft zo zijn eigen specificaties als het om het materiaal van de transportband gaat. Dat kan gewoon rubber zijn voor de landbouw, maar zal speciaal PVC moeten zijn als het in aanraking komt met voedsel. Applicatiekennis is in deze toepassing van groot belang. Door onze ruime ervaring hebben we al vele afwijkende oplossingen weten te bedenken voor elektromotoren voor transportbanden. Kolmer Elektromotoren heeft voor iedere sector en toepassing een maatwerk oplossing.

Omdat de snelheid van een transportband altijd afhankelijk is van het product wat men transporteert en de afstand die het product moet afleggen, is maatwerk ook hier benodigd bij elektromotoren voor transportbanden. Een aardappel kan op een hogere snelheid worden getransporteerd dan een filet van een zalm bijvoorbeeld. Voor het interne of externe transport wordt er daarom gekeken naar zowel het te transporteren product als naar de snelheid. Dit alles doen we in samenwerking met u.

Maatwerk elektromotoren voor transportbanden

Of u nu op zoek bent naar elektromotoren voor transportbanden voor het intern transport van champignons, aardappels en uien of naar elektromotoren voor (kolen) opvoerbanden voor de Eemshaven Centrale, Kolmer Elektromotoren denkt graag met u mee. Dankzij onze jarenlange ervaring en actuele kennis kunnen we u uitgebreid adviseren over de meest optimale oplossing. In onze uitgebreide werkplaats kunnen onze monteurs zelf modificaties uitvoeren aan ‘standaard’ elektromotoren als dat voor uw toepassing benodigd is. En dat altijd binnen een aanvaardbare tijd.

Onze persoonlijke aanpak in dit soort projecten zorgt ervoor dat we uw wensen uitstekend kunnen vertalen naar een maatwerk oplossing. Wilt u graag een aantal extra opties toevoegen? Geen probleem. We gaan iedere uitdaging aan, ook al ligt de oplossing niet voor de hand. Een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie houdt u bovendien altijd op de hoogte van de actuele status van uw project zodat u precies weet met welke levertijden en kosten u rekening moet houden.

Meer informatie of sparren over uw transportband vraagstuk?

Bent u benieuwd geworden naar onze mogelijkheden en toepassingen? Of heeft u een specifieke vraag en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren medewerkers helpen u graag.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"