Transportbanden – Agrarisch

10-08-2018

Agrarische Transportbanden. De kracht van Kolmer

Transportbanden zijn er in de agrarische industrie in veel verschillende afmetingen, opvoerhoeken, breedtes en hoogtes. Transportbanden zijn vaak rubberen matten die op een frame draaien waarbij er een aandrijfrol is opgenomen. Deze rol wordt dan vaak door middel van een ketting overbrenging met een elektromotor gekoppeld. De elektromotor vormt het hart van de machine, want zonder motor is er geen transportband aandrijving en staat de machine stil. Kolmer weet dat de snelheid waarbij een vervangend exemplaar van de motor geleverd kan worden, cruciaal is in deze bedrijfstak.

Oplossingen:

Champignons

Champignons. De kracht van Kolmer Alleen al Nederland produceert meer dan 100 miljoen kilo champignons. In Duitsland, Polen en China zijn dat er nog meer. De teelt hiervan wordt steeds verder gemechaniseerd. Eén van de bedrijven die daarin is gespecialiseerd is Hoving Holland die machines produceert voor de champignonteelt. Hoving Holland in Stadskanaal (provincie Groningen)…

Elektromotoren die voldoen aan de IEC-normen

Alle elektromotoren van Kolmer Elektromotoren voldoen aan de IEC-normen. Dit zijn internationaal erkende normen die vaak worden gebruikt als basis om technische eisen te harmoniseren. De International Electrotechnical Commission (IEC) is één van de drie wereldwijde organisaties die internationale normen voor alle elektrische, elektronische en aanverwante technologieën ontwikkelt en publiceert. De IEC-normen worden gebruikt om toegang tot markten sneller en efficiënter te maken, voor het ontwikkelen van producten die wereldwijd worden geaccepteerd.

Een modern systeem in de transportbandenbouw wordt uitgevoerd met een tandwielkast waaraan een IEC elektromotor (een gestandaardiseerde motor) is gekoppeld. Het grote voordeel van een IEC motor is dat de motor, wanneer deze defect raakt, zeer snel en eenvoudig te vervangen is. En dit is een vereiste in transportband installaties in de agrarische branche, omdat deze vaak alleen tijdens het oogstseizoen gebruikt worden. De transportband, inclusief aandrijving, kan dan gemakkelijk een aantal weken of maanden ongebruikt zijn. Ook zijn er diverse factoren mogelijk die een storing geven in de motor.

Het gebruik van transportband aandrijving in de agrarische branche

Het gebruik van transportband aandrijving in de agrarische branche is erg breed. Transportbanden worden niet alleen gebruikt voor het transporteren van producten, maar bijvoorbeeld ook voor het vervoeren van mest uit de stal naar een verzamelpunt. Elektromotoren die in deze omgeving werken, moeten dan ook extra beschermd worden tegen agressieve stoffen afkomstig uit de mest. Hiervoor zijn bij Kolmer Elektromotoren verschillende oplossingen beschikbaar.

Grote voorraad elektromotoren

Waarom u voor uw elektromotoren bij transportbandenbouw moet kiezen voor Kolmer Elektromotoren? Omdat wij als geen ander weten hoe belangrijk het is dat uw transportband blijft werken. Wanneer er sprake is van stilstand reageren wij direct, we zullen dan ook alles in het werk stellen om u zo snel mogelijk weer op gang te helpen. Onze grote voorraad aan elektromotoren is daarbij onmisbaar en een belangrijke factor in uw logistieke ontzorging.

Wij ontwerpen en produceren al jarenlang elektromotoren die voldoen aan uw specifieke eisen. Want naast het leveren van standaard elektromotoren ontwerpen en produceren we ook motoren op maat. Samen met u gaan we op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing voor uw transportband aandrijving.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"