Ventilatoren

20-08-2018

Elektromotoren voor ventilatoren. De kracht van Kolmer

Met een ventilator wordt lucht in beweging gebracht. Dat lijkt een eenvoudige toepassing, totdat u verder kijkt. Er zijn verschillende soorten ventilatoren. Een axiaal ventilator bijvoorbeeld is een motor met een ventilatorblad op de as gemonteerd, op een motorstoel in een ronde buis. De ventilator kan veelal direct in het leidingwerk worden opgenomen. De lucht wordt hierbij over de motor heen aangezogen. Dit soort ventilatoren zien we vaak aan boord van schepen.

Bij radiaal ventilatoren staat de elektromotor buiten de luchtstroom opgesteld. Deze ventilatoren zien we vaak in luchtbehandelingskasten. Ze verzorgen dan de frisse lucht in een gebouw. Alle soorten ventilatoren worden door elektromotoren aangedreven.

Branches in deze toepassing:

Ventilatoren – Entertainment

Elektromotoren voor ventilatoren in de entertainmentbranche. De kracht van Kolmer Elektromotoren zetten energie om in mechanische energie. Met deze mechanische energie kan een werktuig, zoals een ventilator, worden aangedreven. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor ventilatoren in de entertainmentbranche. Heeft u de wens om een compleet nieuwe attractie te bouwen? Bent u…

Onze elektromotoren voor ventilatoren zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen

In grote afzuiginstallaties, zoals die van de firma Modesta uit Putten, zien we weer andere ventilatoren. In een timmerfabriek bijvoorbeeld worden veel krullen geproduceerd bij de verwerking van het hout. Deze worden bij de machine afgezogen en via het leidingwerk verzameld in een container. De lucht wordt gezuiverd via een stoffilter. In broodovens zorgen ventilatoren voor een mooie verdeling van de warme lucht. Ook voor het afkoelen van de broden worden ventilatoren gebruikt.

Een meer ‘luchtige’ toepassing van een ventilator is te vinden bij Indoor Skydive in Roosendaal. Hier staan maar liefst 12 ventilatoren in een cirkel, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 2400kW. De ventilatoren zorgen voor een luchtsnelheid van 180kmh waardoor het dus mogelijk is om te ‘vliegen’.

Ventilatoren worden ook gebruikt voor het drogen van allerlei producten. Dat kunnen bloembollen zijn of uien, maar ook kunststof kratten die bij de bloemenveiling worden gebruikt. Voordat de nieuwe bloemen erin komen moet het krat gewassen zijn. Aan het eind van de wasstraat staat dan een grote ventilator die de kratten droog blaast. Al deze ventilatoren worden aangedreven door elektromotoren.

Maatwerk oplossingen voor ventilatoren

Ieder ventilator heeft zijn eigen specificaties. Kolmer Elektromotoren kijkt altijd samen met u welk vermogen benodigd is. Door middel van een grafiek kunnen we bepalen hoeveel m3 lucht de ventilator verplaatst en welke luchtdruk daarbij gerealiseerd wordt. Vervolgens kijken we welke elektromotor daarvoor geschikt is. Omdat we vele elektromotoren op voorraad hebben, kunnen we snel leveren.

Ook als er op het gebied van luchtverplaatsing specifieke wensen en behoeften zijn, zijn de toepassingen eindeloos. Kolmer Elektromotoren heeft ervaring met toepassingen van diverse typen ventilatoren en met de werking ervan. Ons team van specialisten kijkt graag met u mee naar de meest efficiënte en meest effectieve oplossing. In onze goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u bovendien verschillende modificatiemogelijkheden aanbieden om zo tot een maatwerk elektromotor voor uw ventilator te komen. Ook maatwerk kunnen we binnen een aanvaardbare tijd realiseren.

Meer informatie of sparren over uw ventilatoren vraagstuk?

Bij Kolmer Elektromotoren kennen we de werkwijze van ventilatoren als geen ander. Hierdoor kunnen we u uitstekend helpen de juiste elektromotor te selecteren. Dankzij onze optimale voorraad en slimme logistiek beschikt u bovendien snel over het juiste vermogen.

Bent u benieuwd geworden naar onze mogelijkheden of heeft u een specifieke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze deskundige medewerkers vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"