Ventilatoren – Entertainment

22-08-2018

Elektromotoren voor ventilatoren in de entertainmentbranche. De kracht van Kolmer

Elektromotoren zetten energie om in mechanische energie. Met deze mechanische energie kan een werktuig, zoals een ventilator, worden aangedreven. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we gespecialiseerd in elektromotoren voor ventilatoren in de entertainmentbranche. Heeft u de wens om een compleet nieuwe attractie te bouwen? Bent u op zoek naar iets sensationeels in de entertainmentbranche? En wilt u daarvoor samenwerken met een betrouwbaar en ervaren bedrijf in de elektromotoren? Kies dan voor de professionals van Kolmer Elektromotoren.

Oplossingen:

Skydive

Zweven. De kracht van Kolmer Als technici houden we van exacte gegevens. Zweverig zijn we zeker niet. Behalve als het om skydiven gaat, want om dát te beoefenen zijn er grote elektromotoren nodig. Zoals bij Skydive in Roosendaal, waar al meer dan een half miljoen bezoekers hebben genoten van een exclusieve zweefervaring. Dit ter voorbereiding…

Elektromotoren met frequentieregeling voor Indoor Skydive Roosendaal

Mensen zijn altijd op zoek naar een nieuwe attractie. Een nieuwe attractie die ook nog eens spectaculair moet zijn. Een aantal fanatieke parachutisten heeft de kick van de vrije val, maar niet de angst om uit het vliegtuig te springen weten te combineren in een pand in Roosendaal: Indoor Skydive Roosendaal. In een grote Vertical Wind Tunnel (VWT) ontstaat er een luchtstroom waarop mensen de ervaring van het vliegen kunnen beleven.

Bij Kolmer Elektromotoren hebben we voor Indoor Skydive Roosendaal de elektromotoren met frequentieregeling ontworpen. Frequentie geregelde elektromotoren geven de hele installatie een grote mate van dynamiek. Het is namelijk wel belangrijk dat er iets met het toerental van de ventilatoren moet gebeuren wanneer er eerst een man van 100 kg heeft ‘gevlogen’ en er daarna een kind van 45 kg in de windtunnel springt. Dit wordt allemaal geregeld door frequentieregelaars. Dit wordt ook wel een frequentieomvormer, een invertor motor of gewoon regelaar genoemd.

De technische specificaties

In het eisenpakket werden er duidelijke technische specificaties aangegeven. In samenwerking met de ventilatorbouwer hebben we een opzet gemaakt van de wensen en de eisen omgezet naar een technische specificatie voor de elektromotor. Kennis en kunde hebben we gebruikt om tot de juiste configuratie van de elektromotor voor de ventilator te komen.

Het was belangrijk dat de luchtstroom regelbaar moest zijn tussen de 150 en 200 kilometer per uur. Deze snelheden zorgen ervoor dat de ervaring van een echte ‘skydive’ beleefd wordt.

Kennis en ervaring in de entertainmentbranche

Voor alle bedrijven en organisaties in de entertainmentbranche biedt Kolmer Elektromotoren specifiek op het project afgestemde elektromotoren en advies aan. De elektromotoren die wij te bieden hebben zijn krachtig, duurzaam en efficiënt. Maatwerk staat hierin bij ons altijd centraal. Samen met u gaan we op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing, want door onze zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u een uitgebreid pakket aan modificatiemogelijkheden bieden.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"