Voortstuwing

20-08-2018

Elektromotoren voor voortstuwing. De kracht van Kolmer

Van oudsher worden schepen voortbewogen door dieselmotoren. De dieselmotor is een technologie die al vele jaren wordt toegepast en die ook zeker bedrijfszeker genoemd mag worden. Een groot nadeel tegenwoordig van de dieselmotor is de emissie van schadelijke gassen en stoffen. De afgelopen jaren zijn er strengere regels voor de uitstoot van dieselmotoren gekomen. Dat heeft de omschakeling naar andere manieren, zoals een elektromotor voor voortstuwing, in een stroomversnelling gebracht.

De elektromotor is logischerwijs het eerste alternatief voor een dieselmotor. Hierdoor besparen schepen flink wat brandstof en wordt bovendien het milieu gespaard.

Branches in deze toepassing:

Voortstuwing – Duurzaamheid & Innovatie

Elektromotoren voor verduurzaming in voortstuwing. De kracht van Kolmer In de scheepsvaart is innovatie en verduurzaming ook aan de orde van de dag. Duurzaamheid moeten we in deze branche gaan zoeken in het besparen van energie. Maar hoe? Een mooi voorbeeld is de voortstuwing van een schip. In een schip is een verbrandingsmotor ingebouwd. Deze…

Hoe werkt elektrische voortstuwing?

Er zijn een aantal manieren om een schip met een elektromotor voort te bewegen. De eerste optie voor voortstuwing is een motor over de schroefas heen plaatsen. Hiermee kan een snelle ombouw naar een hybride aangedreven schip gerealiseerd worden. Een tweede optie voor elektrische voortstuwing is het opstellen van motoren die via een tandwielkast de schroefas aandrijven. De derde optie is kiezen voor een V-pod aandrijving. De elektromotor wordt dan geïntegreerd in de schroefaandrijving en bevindt zich in zijn geheel onder het schip. Deze manier van elektrische voortstuwing is ook nog eens ruimtebesparend. Met de V-pod aandrijving voor elektrische propulsie is manoeuvreren heel eenvoudig. Het schip kan perfect om zijn eigen as heen draaien.

Dé elektromotoren voor uw voortstuwingsinstallatie, van Kolmer

De geïntegreerde elektromotor voor voortstuwing is onderdeel van de gehele V-pod en wordt daarom samen met u gebouwd en getest, in nauwe samenwerking. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we van mening dat alleen op deze manier het eindproduct de kwaliteit kan hebben die het nodig heeft. De uitvoering is een ‘hoog toeren permanent magneet motor’, die ook nog eens erg compact is in samenbouw.

Niet alleen kunnen we de complete elektromotor voor voortstuwing aanbieden, ook de stator en rotor unit kan worden geleverd. U kunt het totaal integreren in een eigen ontwerp. De veelzijdigheid van het productenpallet geeft ons en u veel mogelijkheden om uit te kiezen voor een optimale selectie van de elektromotor en zo een efficiënte elektrische voortstuwing.

Meer informatie over Elektromotoren voor voortstuwing

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze voortstuwingsinstallatie. We vertellen u graag wat er dankzij onze jarenlange kennis en ervaring allemaal mogelijk is voor u! Met een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie is het prettig zakendoen. U weet altijd precies wat de status van uw project is en waar u aan toe bent.

Al vele jaren levert, ontwerpt, ontwikkelt en produceert Kolmer Elektromotoren elektromotoren op maat, helemaal naar de wensen en eisen van eindgebruikers. Met een team van specialisten en een zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen wij iedere elektromotor naar wens aanpassen. Onze ‘standaard’ elektromotoren zijn direct uit voorraad leverbaar. Wilt u wel iets op maat maar wilt u hier graag eerst een voorbeeld van zien? Dan kunnen we u eerst een 3D-model toesturen van onze standaardmotor, zodat u kunt beoordelen of deze elektromotor misschien ook geschikt zou kunnen zijn. Is dat niet zo? Dan gaan we de uitdaging graag aan om een maatwerk ontwerp te maken!


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"