Walsen

20-08-2018

Elektromotoren voor walsmachines. De kracht van Kolmer

Bij walsen wordt vaak direct aan de staalindustrie gedacht. De walsen zorgen er hier voor dat het staal op de gewenste dikte wordt uitgerold. Het materiaal wordt onder druk tussen een paar rollen door geperst en zal vervormen.

Dat staal niet het enige product is waar walsmachines voor gebruikt worden, wordt wel duidelijk als we kijken naar de voedingsmiddelenindustrie. Veel producten in de voedingsmiddelenindustrie worden op een lopende band geproduceerd, nadat ze eerst door een wals zijn gegaan. Denk bijvoorbeeld aan het vervaardigen van een mueslireep. Nadat de ingrediënten zijn gemixt en vermengd met stroop, zal het mengsel uitgespreid worden op een andere lopende band. Zodra het product iets afgekoeld is, wordt het op de gewenste dikte gewalst. Daarna volgt de rest van het proces. Iedere reep is zo van dezelfde dikte, precies zoals de fabrikant het wenst en de consument het lekker vindt. Ook hier zorgen elektromotoren er voor dat de walsmachines goed draaien.

Branches in deze toepassing:

De juiste elektromotor voor een elektrische wals

Voor ieder product is een ander (elektromotor)vermogen nodig om de wals in beweging te zetten. Omdat het vaak om stalen rollen gaat met een groot gewicht, zal de massatraagheid van de last ook aanzienlijk zijn. Hoe groter de diameter, des te zwaarder het is om aan het draaien gebracht te worden. Daar moet bij de selectie van de juiste elektromotor zeker rekening mee gehouden worden. Een zware aanloop is voor een elektromotor geen prettige werkomstandigheid. Elektromotoren voor walsmachines zijn daarom altijd maatwerk.

Een elektrische wals vraagt om een mooi egaal toerental. Per product kan het toerental verschillen. Met de moderne frequentieomvormers kan een elektromotor ieder gewenst toerental laten draaien. De motor laat zich traploos controleren. Of het nu om machines gaat in de voedselindustrie of in de staalindustrie, bij Kolmer Elektromotoren kijken we graag welke elektromotoren voor de walsen gewenst zijn. Ook voor uw elektrische walsmachines verzorgen we graag de juiste elektromotoren. Alle motoren worden met een frequentieomvormer in toerental geregeld en werken zo mee aan een perfect eindproduct.

Meer informatie over elektromotoren voor walsen

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden voor een elektromotor voor uw elektrische wals? Neem gerust contact met ons op! Bij Kolmer Elektromotoren bent u aan het juiste adres voor hoogwaardige toepassingen en maatwerk oplossingen voor allerlei branches. Dankzij onze optimale voorraad en slimme logistiek beschikt u snel over het juiste vermogen.

We vertalen uw vraag naar elektromotoren voor walsmachines naar een oplossing op maat. Onze goed geoutilleerde werkplaats en de gerenommeerde elektromotoren van Cemp en Cantoni Motor maken het mogelijk dat we u een breed pakket aan modificatiemogelijkheden kunnen aanbieden. Geef uw wensen voor uw elektrische wals aan ons door, dan gaan we graag voor u aan de slag. Bij Kolmer Elektromotoren weet u bovendien altijd precies waar u aan toe bent. Uw vaste contactpersoon neemt alle specificaties, kosten en levertijden met u door zodat alles goed gestroomlijnd verloopt. U bent altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. Bel of mail ons direct voor een offerte op maat!


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Eén van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Eén van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"