Aandrijving
Home Toepassingen Aandrijving
Aandrijving
  • Toepassingen
  • Motoren voor Aandrijving
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotor aandrijving. De kracht van Kolmer

Elektromotor aandrijvingen zijn er te kust en te keur. Van klein tot groot zijn deze op de markt verkrijgbaar, want alles wat rond moet draaien kan aangedreven worden door een elektromotor. Of het nu de aandrijving is voor een betonmixer op de bouw met een elektromotor van 1,5kW of een koelwater inlaatpomp van een chemische fabriek van 1,5MW, voor elke toepassing is wel een elektromotor te selecteren.

De juiste elektrische aandrijving

Niet iedere standaard elektromotor kan in verschillende omstandigheden zijn werk goed doen. Omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol bij de selectie van de juiste elektrische aandrijving. Als er een hoge omgevingstemperatuur te verwachten is, dan moet er allereerst gekeken worden naar de warmteafgifte van de motor.

Zijn er hoge luchtvochtigheidsomstandigheden? Dan zal hier verder op ingezoomd moeten worden. Met de kennis en expertise van ons verkoopteam worden alle opties voor elektrische aandrijving besproken en uitgewerkt. Zo komen we samen tot een goede oplossing en de beste elektromotor voor aandrijving.

Kritische temperatuur

Bij de selectie van de elektromotor kijken we ook naar het gevraagde vermogen. Als de motor ‘te krap’ wordt gekozen, dan kan de temperatuur van de motor kritisch worden. Door een te hoge temperatuur kan de motor namelijk kapotgaan. De ‘bedrijfstemperatuur’ van de motor kan met gemak meer dan 70°C worden.

Als de interne ‘hot spot’ temperatuur, het warmste en kritische punt van een elektromotor in de wikkeling, boven de 155°C uitkomt, zal de elektromotor aandrijving kapotgaan door kortsluiting in de motor. Deze temperatuur is namelijk de smelttemperatuur van de toegepaste isolatiematerialen, die in isolatieklasse F vallen.

Wat valt er onder ‘aandrijving’?

Het begrip ‘aandrijving’ is erg ruim. Daar valt alles onder wat in beweging gebracht moet worden. Dat kan natuurlijk met een elektromotor, maar alleen als er elektriciteit aanwezig is. Elektriciteit kan ook door een dieselaggregaat, met daarin een generatorset, verzorgd worden. Andere manieren van aandrijvingen zijn met een verbrandingsmotor, met waterkracht of met windkracht. De molens die te bewonderen zijn op de Zaanse Schans, zijn een goed voorbeeld van aandrijftechniek door middel van een windmolen.

Deze molens hebben een grote bijdrage geleverd aan de Gouden Eeuw van ons land. Met behulp van de molens konden we sneller en beter planken zagen om onze schepen te bouwen. Deze aandrijftechniek werd later weer gebruikt om onze polders droog te malen zodat er land ontstond. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder aandrijving van de wind.

Milieubewuste elektrische aandrijftechniek

De industrialisatie van de afgelopen decennia heeft veel veranderd op het gebied van (elektromotor) aandrijving. De laatste jaren wordt bovendien meer aandacht gegeven aan de energieconsumptie van een elektromotor aandrijving. Iedere kWh energie die we gebruiken, zorgt namelijk voor zo’n 350g CO2-uitstoot.

Er zijn grote winsten te behalen als we de elektromotor zo kunnen selecteren dat hij zijn vermogen alleen geeft op het moment dat het echt gevraagd wordt. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we daarom voortdurend bezig elektromotoren voor de elektrische aandrijftechniek te verbeteren.

Meer informatie

Of u nu op zoek bent naar een elektromotor voor de elektrische aandrijving voor pompen of ventilatoren, voor mixers, mengers, transportbanden of complexe machines die granen verwerken, bij Kolmer Elektromotoren bent u aan het juiste adres. Wij bieden zeer hoogwaardige toepassingen en maatwerk oplossingen voor allerlei branches. Voor meer informatie over elektromotor aandrijving kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Branches in deze toepassing:

Aandrijving – Maritiem & Scheepvaart
Aandrijving – Entertainment
Aandrijving – Industrie
Aandrijving – Infrastructuur & Bouw
Aandrijving – Machinebouw
Aandrijving – Overige Branches

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer