Compressoren
Home Toepassingen Compressoren
Compressoren
  • Toepassingen
  • Motoren voor Compressoren
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor compressoren. De kracht van Kolmer

Elektromotoren voor compressoren worden alom toegepast, omdat de toepassingen van lucht haast eindeloos zijn. Met lucht kunnen kleine plastic componenten verplaatst worden of oppervlaktes na een behandeling schoon geblazen worden. Voor al deze toepassingen voor lucht is een compressor nodig. Deze perst de lucht samen en slaat deze tijdelijk op in een tank.

Ook een koelmachine heeft een compressor. In plaats van lucht te comprimeren, doet deze compressor dat met een vloeistof, het zogenaamde koelmiddel. Door dit middel te comprimeren, kan het door een leiding langs de koelruimte geleid worden. In de leiding verdampt de gecomprimeerde vloeistof. Bij dit proces is warmte nodig, deze haalt de compressor uit de koelruimte. De vloeistof zet weer uit en gaat vervolgens weer naar de compressor terug.

Compressoren – Industrie

Elektrische compressoren in de industrie
Er zijn ook industrieën waar men elektrische compressoren toepast van enkele honderden kilowatts, zoals een waterzuiveringsinstallatie. Een onderdeel van waterzuivering wordt namelijk met luchtbellen uitgevoerd. Dit heet bellenbeluchting, wat een stap is in het proces van waterzuivering.

Deze grote vermogens vinden we ook in de koelinstallaties van koelhuizen en vrieshuizen. Hier worden verse producten opgeslagen voordat ze naar de supermarkt vervoerd worden. Ook voor de koeling van deze producten worden elektrische compressoren gebruikt.

De juiste elektrische compressoren

Aanlooptijden van installaties zijn erg belangrijk om tot de selectie van de juiste elektromotoren voor compressoren te komen. De aanloop van de machine heeft namelijk een grote impact op de motor. Met een zware aanloop van een koelmachine zal de motor zijn uiterste best moeten doen om de machine op gang te brengen. Dit geeft een toename van de stroom voor de motor.

Voor installaties waarbij lucht of vloeistof wordt gecomprimeerd, is het essentieel dat de compressoren door een elektromotor worden aangedreven. Van kleine tot grote installaties, Kolmer kan een oplossing bieden. Voor de juiste elektromotor voor elektrische compressoren kijken we bijvoorbeeld naar de nominaal stroom: de stroomwaarde die op het typeplaatje van de motor staat. Als deze stroom wordt opgenomen uit het net, dan levert de motor een vermogen aan de as wat op het typeplaatje vermeld staat. De perfecte match.

Ook de aanloopstroom is van belang, want op het moment van starten van de motor kan een motor een aanloopstroom opnemen van wel 700% ten opzichte van zijn nominale stroomopname. Dit zorgt dus voor een grote hoeveelheid warmteontwikkeling in de motor. We kijken dus samen welke elektromotoren voor compressoren benodigd zijn.

Elektromotor voor industriële compressors in verschillende formaten

Op de conventionele V-snaar aangedreven zuigercompressor vind je onze motoren in een 1,5kW of een 2,2kW uitvoering. Dit zijn de meest eenvoudige elektromotoren voor compressoren. Bij de grotere elektrische compressoren worden het schroefcompressoren. Deze zijn stiller in het gebruik en hebben een beter rendement. De koelcompressoren zijn er van klein tot groot. Een elektromotor voor een industriële compressor is al mogelijk vanaf 200kW.

Kolmer Elektromotoren kijkt graag samen met u naar de juiste elektromotoren voor elektrische compressoren, voor uw toepassing, zoals elektromotor voor een industriële compressor. Wij vertalen uw vraag naar een oplossing op maat. Dankzij onze optimale voorraad en slimme logistiek beschikt u snel over het juiste vermogen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Branches in deze toepassing:

Compressoren – Industrie

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer