Generatoren
Home Toepassingen Generatoren
Generatoren
  • Toepassingen
  • Motoren voor Generatoren
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor generatoren. De kracht van Kolmer

Als we praten over een elektrische generator, dan praten we over het opwekken van elektrische energie. In veel gevallen wordt dit gerealiseerd door een generator aan een dieselmotor te koppelen. De elektromotor in de generator wekt dan elektrische energie op die gebruikt kan worden. Een nadeel van deze vorm is echter dat de dieselmotor veel lawaai maakt en niet overal mag worden toegepast.

Voor een kleinere vorm van energieopwekking kunnen we gebruikmaken van een kleine windgenerator. De generator wordt ingenomen door een permanente magneetuitvoering. Door het bewegen van een magneet in een spoel wordt er energie opgewekt, net als bij de dynamo aan een fietswiel. De ontwikkeling van de windgenerator is met veel proeven tot stand gekomen. De windkracht en de energieopwekking zijn op elkaar afgestemd en hebben erin geresulteerd dat de generator ook bij weinig wind nog energie opwekt.

Wereldwijde toepassing

Bij Kolmer Elektromotoren bent u aan het juiste adres voor een elektromotor voor een generator. De windgenerator kan in een 10′ container gebouwd worden en dan makkelijk verscheept worden over de hele wereld. Denk daarbij aan rampgebieden waarbij iedere vorm van elektriciteit is verdwenen. De container kan snel ter plaatse zijn en met een paar stappen is er elektriciteit beschikbaar.

De permanente magneet generator is het omgekeerde van een permanente magneet motor. Als een magneet in een spoel beweegt, ontstaat er elektriciteit. Dit principe gebruiken we bij een permanente magneet generator de andere kant op. Door de as van de motor door een windmolen te laten aandrijven, kan er dus energie van de klemmen worden afgenomen. Ook deze vorm van energieopwekking wordt wereldwijd toegepast.

Maatwerk oplossingen voor generatoren

Kolmer Elektromotoren levert zeer hoogwaardige maatwerk oplossingen. Ook een elektromotor voor een generator kunnen we op maat maken. Daarbij werken we uitsluitend met de meest gerenommeerde en grote merken motoren, namelijk Cemp en Cantoni Motor. Stuk voor stuk innovatieve merken van topkwaliteit.

Bij Kolmer kunt u een elektromotor voor een generator in verschillende uitvoeringen vinden. Indien gewenst kunnen we deze elektromotoren zelfs compleet ‘customizen’, waarbij we geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Samen met u denken we graag na over de meest geschikte oplossing voor uw specifieke situatie.

Waarom Kolmer Elektromotoren?

Ons team van specialisten ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert al jarenlang elektromotoren op maat naar de wensen en eisen van eindgebruikers. Hiervoor hebben we een zeer goed geoutilleerde werkplaats tot onze beschikking waarbij wij iedere elektromotor kunnen aanpassen. Ook kunnen we een ruim aanbod ‘standaard’ elektromotoren direct uit voorraad leveren. We kunnen u altijd eerst een 3D-model van onze standaardmotor toesturen, zodat u zelf kunt beoordelen of deze motor voor u geschikt zou kunnen zijn of dat we een maatwerk oplossing moeten maken. Dankzij jarenlange kennis en ervaring hebben we voor ieder vraagstuk een oplossing.

Voor welke elektromotor voor een generator u ook kiest, met een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie bent u altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Kolmer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord.

Branches in deze toepassing:

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer