Hydrauliek
Home Toepassingen Hydrauliek
Hydrauliek
  • Toepassingen
  • Motoren voor Hydrauliek
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor hydrauliek. De kracht van Kolmer

Bij installaties waarbij complexe bewegingen gemaakt moeten worden, die ook nog eens gecontroleerd uitgevoerd moeten worden, bieden elektromotoren voor hydrauliek uitkomst. Voor iedere denkbare beweging kan een oplossing worden bedacht.

Een elektromotor maakt een roterende beweging. Het is niet altijd even gemakkelijk om daar een lineaire beweging van te maken. Uiteraard kan hiervoor een spindel gebruikt worden, maar een cilinder is een meer voorkomende manier van lineaire beweging. De cilinder wordt onder grote druk gevuld met olie. Deze druk zorgt ervoor dat de zuigerstang van de cilinder naar buiten wordt gedrukt. Als de zuigerstang weer naar binnen moet, wordt de olie er aan de andere kant ingepompt. Zo ontstaat een lineaire beweging die twee kanten op kan.

Ruime ervaring met elektromotoren in hydraulische toepassingen

Kolmer Elektromotoren heeft ruime ervaring als het om elektromotoren voor de hydrauliek gaat. Zo plaatsten we al eens een hydrauliek aggregaat van ASI in Soest en aggregaten van Rijkers Hydrauliek bij toepassingen in de scheepvaart.

Ook leverden we de motor voor de (destijds) grootste grijper van zijn soort in de wereld. Hiervoor werd de elektromotor in de olietank gebouwd om ervoor te zorgen dat de grijpermond gesloten en geopend kon worden. Kolmer leverde de motor die in de olietank geplaatst werd. De motor had een vermogen van 37kW en werd in het Verre Oosten gebruikt voor het bergen van een gezonken autoschip. Het schip lag voor de haven en is met een enorme grijper in delen van de bodem afgehaald. De afmeting van de grijper was dusdanig dat er vele auto’s tegelijk konden worden geborgen. De grijper volbracht dankzij de krachtige elektromotor van Kolmer succesvol zijn taak.

De voordelen van elektromotoren voor hydrauliek

Cilinders voor een lineaire beweging worden breed toegepast: op een vuilniswagen, aan boord van schepen, op een verpakkingsmachine. De toepassingen zijn eindeloos. De oliedruk van installaties die complexe bewegingen moeten maken, wordt hierbij geregeld door een elektromotor. De motor pompt de olie op de gewenste werkdruk. Daarmee kan de installatie verder zijn werk doen. Dankzij een aantal ventielen en kleppen kunnen de gewenste bewegingen worden gerealiseerd.

De werkdruk van het systeem bepaalt het vermogen wat er uiteindelijk geïnstalleerd moet gaan worden. Rekening houdend met wat verliezen worden zo passende elektromotoren voor de hydrauliek geselecteerd. Veelal worden de motoren direct op de tank van het hydraulisch aggregaat gemonteerd. Zo blijft de installatie compact. Kolmer Elektromotoren denkt graag met u mee over de juiste elektromotor.

Is er maar een beperkte ruimte beschikbaar, dan kunnen we de elektromotoren voor de hydrauliek ook leveren in een speciale uitvoering. De motor kan dan in de tank met olie worden geplaatst. De gehele motor draait daardoor onder de olie, wat veel ruimte bespaart.

Meer informatie of sparren over uw hydrauliek vraagstuk?

Bent u ook benieuwd wat wij voor uw toepassing kunnen betekenen? Onze specialisten staan u graag te woord om u meer te vertellen over de vele mogelijkheden van Kolmer Elektromotoren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Tijdens een kennismakingsgesprek vertellen we u graag meer over ons aanbod, onze maatwerk oplossingen en onze transparante werkwijze.

Branches in deze toepassing:

Hydrauliek – Infrastructuur & Bouw

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer