Kaapstanders
Home Toepassingen Kaapstanders
Kaapstanders
  • Toepassingen
  • Motoren voor Kaapstanders
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor Kaapstanders. De kracht van Kolmer

Kolmer Elektromotoren uit Putten levert een breed en gevarieerd aanbod elektromotoren, waaronder elektromotoren voor Kaapstanders. Een kaapstander is een verticale lier die wordt toegepast aan boord van schepen en op de kade. Ze worden gebruikt om zeilen mee te trimmen en ook de grotere zeeschepen mee af te meren aan de kade. Ook aan boord van een zeilboot zijn deze apparaten te vinden. Hier worden ze vaak met een slinger bediend.

Voor de grotere installaties hebben wij een speciale elektromotor ontworpen. Als de installatie op de kade of op de aanmeersteiger staat, dan is een elektromotor een handig hulpmiddel om de zware trossen van het schip binnen te halen. De tros wordt met de Kaapstander binnengehaald en vastgelegd om de haak. Met behulp van de lier aan boord van het schip wordt de tros daarna strakgetrokken.

Geschikt voor de meest barre omstandigheden

Wat betreft elektromotoren voor Kaapstanders is er veel variatie op de markt. Er is een breed aanbod aan uitvoeringen van de motoren te vinden. De werkomstandigheden zijn daarbij erg belangrijk voor de kwaliteit en het rendement van elektromotoren. Worden de motoren op Kaapstanders gebruikt die in de tropen staan opgesteld, dan moet er rekening gehouden worden met hoge omgevingstemperaturen.

Hetzelfde geldt voor installaties die in bijvoorbeeld Sakhalin, Rusland, staan, waar de temperatuur in de winter tot -50°C kan dalen. Bij elk project is het weer een uitdaging om te kunnen voldoen aan de gestelde omstandigheden. De specialisten van Kolmer Elektromotoren gaan deze uitdaging graag aan. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij al vele maatwerk elektromotoren voor Kaapstanders mogen leveren.

Maatwerk kaapstander oplossingen

Kolmer Elektromotoren beschikt over een zeer goed geoutilleerde werkplaats, waardoor we een uitgebreid pakket aan modificatiemogelijkheden voor elektromotoren kunnen aanbieden. De elektromotoren kunnen bijvoorbeeld worden voorzien van een rem. Na het spanningsloos maken van de motor zal de motor-as dan direct tot stilstand komen. Dat is voor de werkomstandigheden en voor de bediener van de elektromotor natuurlijk een veilig idee.

Ieder project waarvoor wij aan de slag gaan, wordt door ons deskundige team van alle kanten beoordeeld en met de expertise en de ervaring van onze specialisten wordt de functionele specificatie van de elektromotor bepaald. Zo komen we tot een maatwerk oplossing die geheel aan de wensen en eisen van u als klant voldoet. Voor het afmeren van zeeschepen bij Mampaey Offshore Industries mochten wij bijvoorbeeld al maatwerk Kaapstanders leveren.

Meer informatie of sparren over uw kaapstander vraagstuk?

U bent bij Kolmer aan het juiste adres voor een maatwerk oplossing voor uw specifieke situatie. Maatwerk is onze specialiteit. Onze jarenlange ervaring en actuele kennis zetten we graag in om u aanbevelingen te kunnen doen voor de optimale oplossing. In onze uitgebreide werkplaats kunnen we zelf modificaties uitvoeren en extra opties toevoegen aan de elektromotor van uw keuze. En dat allemaal binnen een aanvaardbare tijd!

Dankzij onze persoonlijke aanpak weet u bovendien altijd op welke levertijden en kosten u moet rekenen. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden of wilt u meer informatie over onze elektromotoren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren medewerkers staan u graag te woord.

Branches in deze toepassing:

Kaapstanders – Maritiem & Scheepvaart

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer