Koeltechniek
Home Toepassingen Koeltechniek
Koeltechniek
  • Toepassingen
  • Motoren voor Koeltechniek
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor de koeltechniek. De kracht van Kolmer

De elektrotechniek en de koeltechniek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de meeste gevallen wordt de energie voor de aandrijving geleverd door elektromotoren. Regeling, bewaking en sturing van de koelinstallaties en luchtbehandelingsinstallaties gebeurt ook met behulp van elektrotechniek. Van relatief kleine elektromotoren voor de koeltechniek tot enorme manshoge exemplaren voor de koudetechniek: Kolmer Elektromotoren levert maatwerk oplossingen.

Hoogwaardige elektromotor toepassingen in de koeltechniek

Wij bieden zeer hoogwaardige toepassingen in de koeltechniek. Van complete luchtbehandelingssystemen tot industriële koelventilatoren. Denk aan de horeca, industriële koelers en diverse koel- en vrieshuizen. Compressoren zorgen ervoor dat koelmiddelen worden samengeperst, waarna een condensator warmte aan de ruimte onttrekt. Hierdoor verdampt de koelvloeistof. Door met een ventilator over de koelribben lucht te blazen, ontstaat er koude lucht waarmee ruimten worden gekoeld. Voor zowel de condensatie als de ventilatoren op het gebied van koeltechniek zijn er elektromotoren nodig.

Wij werken uitsluitend met de meest gerenommeerde, grote merken motoren: Cantoni Motor en Cemp. Zeer innovatieve merken die hoge kwaliteit bieden en altijd met ons meedenken. Inmiddels bestaat ons assortiment voor de koeltechniek en luchtbehandeling techniek uit een grote variatie aan elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken. Indien nodig kunnen we deze elektromotoren compleet ‘customizen’ om aan de vraag van u als klant te voldoen.

Energiebesparing in de koudetechniek met efficiënte elektromotoren

Er zijn tientallen manieren om te besparen op koelen en vriezen. Welke maatregelen het meeste opleveren, hangt af van uw bedrijfssituatie. Heeft u of hebben uw klanten het milieu hoog in het vaandel staan en bent u op zoek naar energiebesparende oplossingen en maatregelen? Voor de meest efficiënte elektromotoren voor de koudetechniek bent u bij ons aan het juiste adres. Kolmer Elektromotoren denkt graag met u mee voor de meest geschikte oplossing in uw specifieke situatie. Wij zetten namelijk in op innovatieve technieken en daarmee automatische ook op energiebesparing.

Kies voor de elektromotoren van Kolmer Elektromotoren

Waarom u voor uw elektromotoren in de koeltechniek moet kiezen voor Kolmer Elektromotoren? Omdat wij al jarenlang elektromotoren ontwerpen en produceren volgens uw specifieke eisen. Want naast het leveren van standaard elektromotoren, ontwerpen en produceren we ook motoren op maat. Samen met u gaan we op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing, want door onze zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u een uitgebreid pakket aan modificatiemogelijkheden aanbieden. Kennis, kunde en ervaring staan bij ons toegewijde team aan vakmensen centraal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze elektromotoren in de koudetechniek? Of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Branches in deze toepassing:

Koeltechniek – Machinebouw

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer