Mengers
Home Toepassingen Mengers
Mengers
  • Toepassingen
  • Motoren voor Mengers
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor mengers. De kracht van Kolmer

In de wereld van verf is mengen een kunst geworden. Als u ziet hoeveel kleuren er beschikbaar zijn, dan grenst dit aan het onmogelijke. Hetzelfde geldt voor wasverzachters en andere schoonmaakmiddelen. Deze producten bestaan uit allerlei andere vloeistoffen en vaste stoffen. Door deze door elkaar te mengen, ontstaat er een compleet nieuw product.

Ook olie in een opslagtank, waar een additief aan moet worden toegevoegd, zal met een menger worden behandeld. De vloeistofmengers kunnen op verschillende niveaus in de tank worden aangebracht zodat er een mooie stroom door de tank ontstaat. Hierdoor worden de stoffen goed vermengd. Kolmer Elektromotoren verzorgt de elektromotoren voor deze mengers.

Een goede mix en conservering

Mixers vindt u overal waar producten met elkaar worden vermengd. Door de substantie goed door elkaar te mixen, ontstaat er een nieuw product met een andere samenstelling. Een goed gemixt product zorgt voor een goed eindproduct. Of dit nu gaat om brooddeeg of pizzadeeg, om wasverzachters of vliegtuigbrandstof. Hiervoor zijn professionele industriële mengmachines benodigd.

De elektromotoren van deze mengers zijn voorzien van een eigen verflaag. Dit geeft de motor kleur, maar in de industrie kan dit nog wel eens een probleem zijn. Er mogen namelijk geen verfschilfers in het eindproduct komen. Een goede conservering is dus een vereiste. De speciale Kolmer TOP Coating bij elektromotoren voor mengers is een garantie dat de motor hier tegen beschermd zal zijn.

Maatwerk oplossingen voor mengers

Kolmer Elektromotoren kan aan iedere vraag voor elektromotoren voor mengers voldoen. Zo verzorgen we elektromotoren voor hele complexe vatmengers die gebruikmaken van een aandrijving om de mixer te laten roteren en nog een extra aandrijving hebben om de kuip te laten roteren waar het mengsel in zit. Dat geeft natuurlijk een nog beter resultaat. Ook blenders en mengers voor de voedselindustrie leveren we, evenals kleinere motoren voor de cement mixers in de bouw. Daar gaat het om motoren met een opgebouwde schakelaar, die gemakkelijk in het gebruik zijn. Voor vloeistofverwerkingssystemen, brandstofconditioneringssystemen en alle andere industriële toepassingen kunnen we een maatwerk oplossing verzorgen.

Ook voor uw elektromotoren voor mengers gaan we graag op zoek naar een oplossing. In onze zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen we elektromotoren helemaal naar wens modificeren. Ons deskundige team kan dankzij ruime kennis en ervaring voor een efficiënte en effectieve oplossing zorgen. Ook kunnen we een ruim aanbod ‘standaard’ elektromotoren direct uit voorraad leveren. We kunnen u altijd eerst een 3D-model van onze standaardmotor toesturen, zodat u zelf kunt beoordelen of deze motor voor u geschikt zou kunnen zijn of dat we een maatwerk oplossing moeten maken.

Meer informatie of sparren over uw menger vraagstuk?

Een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie helpt u graag van A tot Z. Over de levertijden en kosten zijn we bovendien altijd transparant, zodat u niet bang hoeft te zijn voor verrassingen achteraf. Neem voor meer informatie of een offerte op maat vrijblijvend contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te informeren over wat wij voor uw bedrijf en uw toepassing kunnen betekenen.

Branches in deze toepassing:

Mengers– Voedselindustrie

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer